Έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου ο γιατρός Βάιος Τάσιος – Αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Έλαβα σήμερα από τους αγαπητούς μου συναδέλφους στο Κ. Υ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ την 3η δόση του εμβολίου. Εμβολιαζοόμαστε και συνεχίζουμε μπροσταάρηδες τη μάχη κατά της πανδημίας,τη μάχη για την υγεία του λαού. Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων .Δεν είναι προϊόν εξαγοράς συναλλαγής ούτε μέσο εκβιασμών και απειλών σε βάρος των εργαζομένων. Ο καθολικός, σύμφωνα με τις επιστημονικές ενδείξεις, μαζικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της πανδημίας .
 Το όπλο όμως που έχουμε στα χέρια μας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας δεν πρέπει να αφήσουμε να το μετατρέψουν σε όπλο για να χτυπήσουν τα δικαιώματα μας.
Η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες για την υπονόμευση της καθολικότητας του εμβολιασμού και τώρα επισείει «το βούρδουλα» της υποχρεωτικότητας.H αλήθεια είναι ότι καμία στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον εμβολιασμό δεν υπήρξε. Καμία προσπάθεια να απαντηθούν ερωτηματικά ,να ξεπεραστούν δισταγμοί .Απεναντίας κυβερνητικές παλινωδίες, ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων, αντιεπιστημονική παραφιλολογία  και μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν ανταλλαγής με “κατοστάρικα”για εκδρομές και “μονάδες” για το κινητό στους νέους . Αυτά ρίχνουν νερό στο μύλο του ανορθολογισμού, των θεωριών συνομωσίας, βολικό αντίπαλο της κυβέρνησης για να απεμπολήσει τις δικές της ευθύνες .
Η κυβέρνηση έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της ακόμα και τις συστάσεις της εθνικής επιτροπής βιοηθικής για «εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, προσαρμοσμένες σε κάθε επαγγελματική ομάδα, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται συνεχώς με προϋπόθεση την προηγούμενη κατανόηση των φόβων και των γενικότερων αντιλήψεων ».                                                     Βάιος Τάσιος πρόεδρος ένωσης ιατρών νοσοκομείου – κέντρων υγείας Τρικάλων. Εκπρόσωπος Ο. Ε. Ν. Γ. Ε

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia