Έκθεση ζωγραφικής των Αργυρούλας Σίμου και Στέφανου Φωλίνα στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Στον ισόγειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη παρουσιάζεται η εικαστική συνύπαρξη των ζωγράφων Αργυρούλας Σίμου και Στέφανου Φωλίνα.

Οι δύο καλλιτέχνες πραγματοποιούν έναν εικαστικό διάλογο με θέμα τον άνθρωπο και τα συναισθήματα. Με διαφορετικά υλικά ο καθένας και με διαφορετική τεχνική και ύφος επιθυμούν να εκφράσουν μέσω της ζωγραφικής συνύπαρξης το μεγαλείο των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Αργυρούλα Σίμου

Η ζωγραφική της Αργυρούλας Σίμου χαρακτηρίζεται από την ένταση και τον πλούτος των χρωμάτων, τις ατέρμονες φανταστικές συνθέσεις και τη συναισθηματική αλληγορία των θεμάτων της.

Στέφανος Φωλίνας

Τα ζωγραφικά έργα του Στέφανου Φωλίνα, με την έντονη χρωματική παλέτα και τις σχεδόν επίπεδες αναπαραστάσεις αναδύουν από την αρχέγονη μνήμη, ιστορίες προγονικές. Σαν τοιχογραφίες πρώιμες σε σπήλαια, ο καλλιτέχνης έντεχνα δημιουργεί φανταστικούς κόσμους του αρχέγονου πολιτισμού που αφηγούνται με τρόπο απλό αλλά ουσιώδη, αυτά που ο πρωτόγονος άνθρωπος αποτύπωσε με αδρά χαρακτηριστικά και φυσικά υλικά για να καταθέσει λόγο, πριν καν ακόμα η γραφή αποτελέσει τέτοιο μέσο.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia