Ένταση στα Τρίκαλα ανάμεσα σε διαδηλωτές και στελέχη του Δήμου Τρικκαίων (βίντεο)

Μικροεντάσεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων κατά τη σχεδόν ταυτόχρονη διεξαγωγή εκδηλώσεων με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα η κάθε μια. Πολίτες που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πραγματοποίησαν πανθεσσαλική συγκέντρωση, ενώ λίγη ώρα μετά έφτασαν στην κεντρική πλατεία δεκάδες μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες για να λάβουν μέρος στην ποδηλατάδα για το περιβάλλον και την υγεία στα Τρίκαλα, αφού η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου είχε καθοριστεί ως σημείο έναρξης της ποδηλατικής εξόρμησης.

Η παρουσία του ποδηλάτη Δημάρχου Τρικκαίων αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για ορισμένους διαδηλωτές που έσπευσαν προς το μέρος του για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα που εφαρμόζονται κατά τις πανδημίας με αποτέλεσμα το κλίμα να τεταθεί για λίγο, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο παρατράγουδο. Στη συνέχεια οι ποδηλάτες αποχώρησαν για την προκαθορισμένη βόλτα και οι συγκεντρωθέντες διαδήλωσαν με ειρηνικό τρόπο κατά της υποχρεωτικότητας και του διχασμού.

Στιγμή έντασης υπήρξε αρκετή ώρα μετά, πάλι στην κεντρική πλατεία, όταν οι υπεύθυνοι του Δήμου Τρικκαίων έκαναν κλήρωση για δώρα στους συμμετέχοντες της ποδηλατάδας, η οποία όμως διακόπηκε από διαδηλώτριες που ζητούσαν να ακουστεί ο εθνικός ύμνος που τραγουδούσαν εκείνη την ώρα οι συγκεντρωθέντες κατά της υποχρεωτικότητας τους εμβολιασμού. Δείτε το βίντεο με τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κωτούλα να διατηρεί την ψυχραιμία του και την έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών που συγκράτησαν την εστία της έντασης στο χώρο της κεντρικής πλατείας χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia