«Έχω, έχεις, έχει…όλοι έχουμε Δικαιώματα» στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων

Τη Δευτέρα 12-12-2022, οι μαθητές/τριες του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες και παρακολούθησαν διάλεξη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10-12-2022). Πιο συγκεκριμένα, σε όλα τα διαλείμματα της ημέρας, οι μαθητές/τριες επιδόθηκαν με ενθουσιασμό σε «κυνήγι θησαυρού», αναζητώντας τα καλά…κρυμμένα σε χώρους του Σχολείου Θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πέμπτης ώρας, σε απευθείας σύνδεση με το Πράσινο Ακρωτήρι στην Αφρική, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εισήγηση-παρουσίαση σχετικά με την αξία της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη διαφύλαξή τους στον κόσμο και, κυρίως, στην Αφρική, από την κα Αιμιλία Βενετσάνου, εμπειρογνώμονα της Ε.Ε. και της UNICEF και συγγραφέα. Η παρουσίαση της κας Βενετσάνου, πλούσια σε εμπειρικές διηγήσεις και φωτογραφικό υλικό, κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών και προκάλεσε πλήθος ερωτήσεων και σχετικών σχολίων. Στο τέλος της ημέρας, οι μαθητές/τριες συνδιαμόρφωσαν τον Πίνακα των Δικαιωμάτων με τα Θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα του Παιδιού που ανακάλυψαν, εμπλουτισμένο με συνθήματα, αφίσες και φωτογραφίες.

Το παιχνίδι, η γνώση και η ευαισθητοποίηση αποτέλεσαν το βασικά ζητούμενα και τα  αποτελέσματα της δράσης.

Τη δράση οργάνωσε και συντόνισε η εκπαιδευτικός του Σχολείου Αγορίτσα Σκαμπαρδώνη (ΠΕ02) με τη συνδρομή της Διευθύντριας Γεωργίας Κουράκου (ΠΕ06), ενώ την τεχνική υποστήριξη ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Καλλιάρας (ΠΕ86). Τους μαθητές/τριες συνόδεψαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνος Γκότζιας (ΠΕ79) και Παναγιώτα Γουρζιώτη (ΠΕ03).

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia