Site icon trikalafocus.gr

Ή οι ζωές των εργατών ή  τα κέρδη των εργοδοτών

Ή οι ζωές των εργατών ή  τα κέρδη των εργοδοτών.

Σε σημερινή του περιοδεία σε χώρους δουλειάς  ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λιατίφης έκανε την παρακάτω δήλωση για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην ζώνη του Περάματος:

«Νέκρωσε για Πέμπτη φορά φέτος η Ζώνη Περάματος αυτήν την φορά δυστυχώς μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα με έναν  νεκρό εργάτη και δύο τραυματίες, αφού οι προηγούμενες τέσσερις αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία από την κυβέρνηση. Δεν ήταν το μοναδικό. Ήταν ένα ακόμη στην αλυσίδα εργατικών ατυχημάτων

Ήταν η Πέμπτη απεργία το 2023 για το ζήτημα των μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία, σε έναν χώρο δουλειάς που έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος.

« Η οι ζωές των εργατών ή τα κέρδη των εργοδοτών» ήταν η μήνυμα των απεργών των αποφασισμένων να διεκδικήσουν και να πετύχουν μέτρα ασφαλείας στην Ζώνη του Περάματος.

Υπόλογες  και οι Κυβερνήσεις όλων των τελευταίων ετών που κάνουν πλάτες στην εργοδοσία με την εντατικοποίηση της δουλειάς και την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο μέρος από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που κατάφεραν με αγώνες να αποσπάσουν οι εργαζόμενοι δεν την έκαναν Υποχρεωτική ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η επόμενη της ΝΔ.

Το ΚΚΕ Στήριξε και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις αυτές τις κινητοποιήσεις. Δεν θα μετράμε νεκρούς για τα κέρδη τους. Δεν θα γίνουν οι χώροι δουλειάς κοιλάδες των Τεμπών.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ του ΚΚΕ

Exit mobile version