Αγία Τριάδα: Η αρχή της δημιουργίας της γνωστής συνοικίας των Τρικάλων

Η ιστορία της Συνοικίας Αγίας Τριάδας ξεκινάει το 1960. Κάτοικοι πεδινών και ορεινών χωριών του νομού Τρικάλων, οι πρώτοι κάτοικοι της συνοικίας, οι οποίοι άφησαν πίσω τους τα χωριά τους και ήρθαν στην πόλη με τις οικογένειες τους για μια καλύτερη ζωή.

Είχαν όμως να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητα τους,αφού στην περιοχή για αρκετές 10ετιες δεν υπήρχε ηλεκτροδότηση, ύδρευση και οδικό δίκτυο.
Οι πρώτοι κάτοικοι θέλησαν να ονομάσουν την περιοχή, Συνοικία Αγία Τριάδα.


Το 2007 αποφασίστηκε η ίδρυση Πολιτιστικού Συλλόγου,για την ανάδειξη της περιοχής,τις τυχόν ελλείψεις,αλλά και για την σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων.
Από το 2007 έως και σήμερα ο σύλλογος παραμένει ενεργός με πλούσιες δράσεις.


Το 2019 μετά από ενέργειες του Συλλόγου και με την βοήθεια των κατοίκων φίλων και μελών του συλλόγου και με την βοήθεια του δήμου Τρικκαίων, την συνοικία κοσμεί το ομώνυμο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.


Απο το 2007 έως σήμερα η περιοχή πανηγυριζει παραμονη και ανήμερα του Αγίου Πνεύματος με μια μεγάλη πολιτιστική και θρησκευτική εκδήλωση.


Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους κατοίκους της συνοικίας για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά τους στον σύλλογο,τους φίλους τα μέλη, τους χορηγούς και τους δωρητές για την στήριξη και την βοήθεια που προσφέρουν εγγύηση απλόχερα.
Επίσης την Περιφέρεια Τρικάλων καθώς και τον Δήμο Τρικκαίων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia