Αγιασμός στην Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας.

Παρουσία του διευθυντή της Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας κ. Σωτήρη Ζαμπούρα και σπουδαστών της τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Σχολής ο αγιασμός για το νέο έτος.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος συμπαραστατούμενος από τον π. Χαράλαμπο Καπλανίδη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμπάκας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον διευθυντή της Σχολής και στους σπουδαστές καλή χρονιά με υγεία.

Ο διευθυντής της Σχολής ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της πρόσκλησης να τελέσει τον αγιασμό και είπε ότι πρέπει με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία να προβάλλουμε την μοναδική στην Ελλάδα Σχολή, έτσι ώστε να τονώνεται το ενδιαφέρον των μαθητών.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος ευχαρίστησε τον κ. Ζαμπούρα για την πρόσκληση και ευχήθηκε στους μαθητές υγεία και καλή πρόοδο. Είπε επίσης πως η υπόσχεσή του για την κατασκευή του πεζοδρομίου που βρίσκεται έξω από τη σχολή θα υλοποιηθεί.

Πριν από τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους της Σχολής από τον διευθυντή και τους υπεύθυνους και είδε από κοντά πώς δουλεύουν οι μαθητές και εντυπωσιάστηκε.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia