Αγοραστός: «Αναβαθμίζουμε την ε.ο Τρικάλων-Καλαμπάκας – Σχεδιάζουμε τα Τρίκαλα του αύριο»

Κώστας Αγοραστός: «Οι σύγχρονες πόλεις πρέπει να έχουν σύγχρονους περιφερειακούς δρόμους».

Την αναβάθμιση της ε.ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας μεσώ του Προγράμματος Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εξήγγειλε σήμερα από τα Τρίκαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η παρέμβαση της Περιφέρειας αφορά τον περιφερειακό από τον κόμβο Μεγαλοχωρίου μέχρι το Δέλτα Καλαμπάκας και στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς περιφερειακού δρόμου που θα εξαλείψει την τωρινή απογοητευτική εικόνα του δρόμου.

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό συνόδεψαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για το Περιβάλλον κ. Ντίνος Μπάρδας και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταυρούλα Καρρά.

Το έργο προβλέπει τη βελτίωση του οδικού τμήματος, μήκους περίπου 5,40Km, της παράκαμψης Τρικάλων από Κ/Κ Μεγαλοχωρίου έως Κ/Κ (Δέλτα) Καλαμπάκας.


Αντικείμενο της μελέτης είναι η διαπλάτυνση /βελτίωση της κύριας αρτηρίας του οδικού τμήματος της παράκαμψης Τρικάλων μήκους 5,4 Κm (περιφερειακής) και προβλέπει την κατασκευής τριών ενδιάμεσων ισόπεδων κόμβων (κυκλικών) στις διασταυρώσεις με την οδό Τσιτσάνη, με την οδό Μακεδονίας –Λογγακίου και την οδό Ριζώματος.

Επίσης, μελέτη κατασκευής παράπλευρου οδικού δικτύου στο εν λόγω τμήμα και μελέτη επέκτασης του τεχνικού της γέφυρας Ληθαίου, η μελέτη νέου Τεχνικού άνω διάβασης της Επ. Οδού Τρικάλων Ριζώματος, η μελέτη επέκτασης τεχνικού κάτω διάβασης πεζών στη Χ.Θ 2+900, και η μελέτη επέκτασης κιβωτοειδούς οχετού στη Χ.Θ 3+000, τοπογραφική μελέτη –κτηματολόγιο της οδού, αποχέτευσης της οδού, γεωτεχνικών Ερευνών –Μελετών, γεωλογική μελέτη της οδού, περιβαλλοντική μελέτη της οδού, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη της οδού και μελέτη Σήμανσης –Ασφάλισης της οδού.

Η βελτίωση του οδικού τμήματος, μήκους περίπου 5,40Km, της παράκαμψης Τρικάλων που αποτελεί τμήμα της Ε.Ο 6, Βόλος –Λάρισα – Τρίκαλα –Ιωάννινα.H E.O 6, τμήμα της οποίας είναι το έργο που εξετάζεται, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οδικές συνδέσεις της χώρας με πολλαπλό χαρακτήρα στο συγκοινωνιακό δίκτυο της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα:

– Είναι τμήμα του περιφερειακού δακτυλίου Τρικάλων και με την κατασκευή του έργου η πόλη των Τρικάλων αποκτά ολοκληρωμένο περιφερειακό δακτύλιο.

– Είναι τμήμα κάθετου άξονα σύνδεσης με την Ε65.

-Εξυπηρετεί την πρόσβαση προς περιοχές (Μετέωρα –Καλαμπάκα) με σημαντική τουριστική δραστηριότητα και προοπτική μεγαλύτερης ακόμη τουριστικής ανάπτυξης στο εγγύς μέλλον.

-Η σημερινή κατάσταση της οδού, δεν της επιτρέπει να ανταποκριθεί στις παραπάνω λειτουργίες της και τους αντίστοιχους κυκλοφοριακούς φόρτους και υπολείπεται των προδιαγραφών που προβλέπονται από τους κανονισμούς περί μελετών οδοποιίας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia