Αγοραστός: «Πρόβλημα τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα, θα υπάρξει μεγάλος συνωστισμός»

Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας:
«Σε λίγο τα νοσοκομεία τη Θεσσαλίας δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν άλλα σοβαρά περιστατικά εντατικής. Κάναμε μια σύσκεψη προχθές με την Υφυπουργό Υγείας την κα Γκάκα, η οποία σύσκεψη έφερε και αποτέλεσμα. Είπαμε λοιπόν ό,τι υλικό αναλώσιμο, φάρμακο χρειάζονται να νοσοκομεία της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση του κορωνοίου, μπορούν να τα πάρουν άμεσα, χωρίς διαδικασίες προϋπολογισμού κι έχει γίνει και μια αντίστοιχη προσπάθεια για εξοικονόμηση γιατρών και νοσηλευτών από τα Κέντρα Υγείας, χωρίς όμως να αποδυναμώνονται οι παροχές υγείας. Είναι πλέον στη δικαιοδοσία των διοικητών να πράξουν τα δέοντα.
Προσωπικά δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια, ούτε επιθυμώ να δοξαστώ κρυπτόμενος. Πρέπει να βγούμε μπροστά γιατί αυτή η κατάσταση είναι πρόβλημα όλης της κοινωνίας. Αν γίνονταν την περασμένη εβδομάδα οι μαθητικές παρελάσεις, εγώ χθες που βγήκαν όλα αυτά τα θετικά κρούσματα, θα ήμουν κρεμασμένος στα… μανταλάκια, σήμερα όλοι. Γιατί όλοι ψάχνουν να βρουν κάποιον να ρίξουν την ευθύνη, γιατί θα έφταιγε για όλα η παρέλαση, τώρα που έχουμε τόσα κρούσματα τι φταίει;
Από την άλλη το βλέπω και λίγο περίεργο σε λίγες εβδομάδες να ανοίξουν χριστουγεννιάτικά πάρκα που ετοιμάζονται και σε Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα και Βόλο, γιατί τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση, όταν σήμερα με τις ιδιωτικές κλινικές έχουμε φτάσει τις 150 κλίνες εντατικής. Είναι πρόβλημα γιατί θα υπάρξει μεγάλος συνωστισμός. Από την άλλη είναι και τι βάζει κανείς σε προτεραιότητα. Βάζει τη ανθρώπινη ζωή ή την ανθρώπινη τσέπη; Εγώ πάντως πάνω απ’ όλα βάζω τη ζωή. Οι αποφάσεις είναι για να παίρνονται.
Σύντομα θα έρθει και η υφυπουργός υγείας η κα Γκάγκα που θα καλέσει σε σύσκεψη και τους δημάρχους των πρωτευουσών των 4 Νομών της Θεσσαλίας και με αυτό αφορμή θα τεθούν όλα όσα έχουν να κάνουνε με την διαχείριση της έξαρσης των κρουσμάτων».

Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia