Αδελφοποίηση του 17ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων με το Osnovna škola “Njegoš” της πόλης Niš της Σερβίας


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδελφοποίησης των 17ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων με το Osnovna škola “Njegoš” της Niš της Σερβίας, με τις υπογραφές των δυο διευθυντών των σχολείων κ. Αντώνη Παπαγεωργόπουλου και κ. Bojan Krstić, παρουσία της αντιδημάρχου της Niš κα. Niša Dušica Davidović, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στο δημαρχείο της πόλης.


Τη Δευτέρα 14/11 μαθητές και εκπαιδευτικοί του 17ου Δ.Σ. Τρικάλων παρακολούθησαν μαθήματα στις τάξεις του σερβικού Σχολείου.
Την Τρίτη 15/11 δόθηκε συνέντευξη σε κανάλι της σερβικής τηλεόρασης από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Τρικάλη, τον Διευθυντή του 17ου Δ.Σ. Τρικάλων κ. Αντώνη Παπαγεωργόπουλο, τον Διευθυντή του Osnovna škola “Njegoš” κ. Bojan Krstić, το συντονιστή κ. Τάσο Δαραρά και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Λάππα για την αδελφοποίηση και τα θετικά της χαρακτηριστικά.


Ο κ. Τρικάλης ανέφερε ότι κατά την υπογραφή της συμφωνίας παρακολουθήσαμε ένα μάθημα φιλίας και τόνισε ότι ο ελληνικός και ο σερβικός λαός συνδέονται με άρρηκτους δεσμούς και παραδοσιακή φιλία.
Την ίδια μέρα με την ευκαιρία των 135ων γενεθλίων του
Osnovna škola “Njegoš” έγινε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου, την οποία παρακολούθησαν μαθητές και γονείς των Ελλήνων μαθητών.
Κατόπιν έγινε επίσκεψη και ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο της Niš και στο Φρούριο της πόλης.
Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν σπίτια μαθητών του Osnovna škola “Njegoš” όπου φιλοξενήθηκαν για 3 έως 4 ώρες για να γνωριστούν!
Η αδελφοποίηση εμπεριέχει την έννοια της αδελφοσύνης και της ισότιμης προσφοράς.
Αναπτύσσονται στενές φιλίες και γνήσιοι δεσμοί αλληλεγγύης στο πέρασμα του χρόνου!
Τέλος να ευχαριστήσουμε το διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και γονείς του Osnovna škola “Njegoš” για τη φιλοξενία,
τον Παναγιώτη Αγόρου για τη βοήθεια να πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα αδελφοποίησης, αλλά και το Γιώργο Παπαδάκη και τη Ljiljana Trajkovic για τη βοήθεια τις ημέρες που βρεθήκαμε στη Niš.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia