Αιμοδοσία στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου από τις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο του χωριού μας, εδώ στο Κεφαλόβρυσο.
Την εθελοντική αιμοδοσία την διοργανώνει η τράπεζα αίματος του χωριού μας. Η αιμοδοσία θα διενεργηθεί από τους πλέον αρμόδιους, δηλαδή το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων ενώ η εν λόγω αιμοδοσία έχει την υποστήριξη της Κοινότητας Κεφαλοβρύσου καθώς και την ενθάρρυνση της τοπικής Ενορίας.
Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής ακόμα και σε πλαίσια πανδημίας καθώς εκτελείται από υγειονομικούς.
Να θυμίσουμε ότι η μετακίνηση για αιμοδοσία είναι ελεύθερη και απρόσκοπτη αφού καλύπτεται από το πεδίο για ιατρικούς λόγους στο σχετικό έγγραφο ενώ αν πρόκειται για μήνυμα επιλέγουμε τον αριθμό 1.
Η αιμοδοσία ισορροπεί τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα. Η αιμοδοσία βοηθά στην απελευθέρωση του περισσευούμενου σιδήρου από το αίμα.Η αιμοδοσία προστατεύει από την καρδιακή προσβολή καθώς οι αιμοδότες έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακή προσβολή, και αυτό οφείλεται στις επιδράσεις της αιμοδοσίας σχετικά με τα επίπεδα σιδήρου. Επίσης οι αιμοδότες έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο διότι μειώνεται η πηκτικότητα του αίματός τους. Ακόμα προστατεύονται και από τις θρομβώσεις.
Δώσε κι εσύ αίμα αυτή τη δύσκολη περίοδο. Βοήθησε κι εσύ ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη ανταπόκριση σ’αυτήν την κρίσιμη εθελοντική αιμοδοσία με σκοπό την μέγιστη δυναμική ικανότητα της τράπεζας αίματος του χωριού μας.
Γίνε εθελοντής αιμοδότης. Διέδωσε το γεγονός της αιμοδοσίας της 11ης Μαρτίου σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς. 
Δώσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα στα παιδιά. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς.
Είναι από τα παραδείγματα που οι νέες γενιές έχουν ανάγκη για να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Μάλιστα, όταν νέοι ανθρώποι γίνονται αρωγοί τέτοιου συμβάντος τότε το μέλλον ενός τόπου είναι σε σίγουρα χέρια.
Είναι από τις απλές πράξεις που αποκτά βαρύνουσα σημασία αφού σώζει ζωές. Και μπορεί να ακούγεται κοινότυπο και χιλιοειπωμένο αλλά είναι απόλυτα αληθές. Είναι αδιαμφισβήτητα πραγματικό γεγονός.
Αυτή η ζωή μπορεί να μην είναι η δική μας μα μπορεί να είναι γείτονα ή ενός συγγενή. Άλλωστε σε ένα χωριό, όπως το δικό μας, οι δεσμοί αίματος είναι και ισχυροί, είναι και αρκετοί.
Καμία μονάδα αίματος δε πήγε χαμένη. Και δόθηκαν πολλές σε ένα δύσκολο υγειονομικό περιβάλλον. Όλες οι μονάδες αίματος που δόθηκαν και γνωστοποιήθηκαν άμεσα και σε όλες ακολουθήθηκε η προσήκουσα διαδικασία. Η τράπεζα αίματος είναι αποκλειστικά δημιούργημα των εθελοντών αιμοδοτών της. Χωρίς αυτούς τίποτα δε θα ήταν εφικτό. Η κινητήρια δύναμη της τράπεζας αίματος του Κεφαλοβρύσου είναι οι αιμοδότες της.
Η αιμοδοσία είναι μια σκέψη απλή. Μια πράξη ιδιαίτερη. Ένα παράδειγμα εξαίσιο.
Αξίζει τον ελάχιστο χρόνο μας, το λίγο περισσότερο θάρρος μας αυτή η κίνηση η σπουδαία.
Δώσε αίμα κι εσύ στην εθελοντική αιμοδοσία μέσα στο σπίτι μας εδώ στο χωριό μας, το Κεφαλόβρυσο.
Παρακίνησε το συγγενικό και φιλικό σου κύκλο. 
Γίνε αιμοδότης, πρόσφερε αγάπη… Είναι στο χέρι σου…

Διαχείριση Τράπεζας Αίματος Κεφαλοβρύσου Τρικάλων (Α.Μ. 15346)
Ρεντζιλά Παναγιώτα του Ευαγγέλου
Κρητικός Νικόλαος του Γεωργίου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia