«ΑλλάΖΩ σελίδα»: από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων στο σπίτι

 Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης υλοποιείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων τις ημέρες του κοροφνοϊού. Εχει ως τίτλο «ΑλλάΖΩ σελίδα… από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι

Πρόκειται για εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, με επίκεντρο πάντα το βιβλίο, τα οποία αποστέλλονται και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων (μέσω του ΔΕΒ). Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι αυτών θα τα προωθούν με email σε κάθε επισκέπτη/ αναγνώστη/χρήστη/ μέλος τους. Έτσι οι μικροί/ες τρικαλινοί/ες θα μπορούν να τα υλοποιούν με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους στο σπίτι. 

Οι δράσεις αφορούν σε δωρεάν ανάγνωση βιβλίων από τον ηλεκτρονικό κατάλογο της ΕΒΕ, άκουσμα ποιημάτων ή τραγουδιών, πρόσθετη δραστηριότητα με βάση κείμενο του Γ. Σεφέρη, οδηγίες συγγραφής ευχαριστήριου email, βοηθητικό και πρόσθετο υλικό.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται δημιουργίες Ελλήνων της διανόησης και της τέχνης, όπως: Γ. Ρίτσος. Γ. Σεφέρης, Ο. Ελύτης, Β. Ρώτας, Ν. Βρεττάκος, Τ. Λειβαδίτης, Μ. Κριεζή, Ν. Λαπαθιώτης, Δ. Τσακνής και βιβλία όπως Παραμύθι χωρίς όνομα (Πηνελόπη Δέλτα), Ένας χαμογελαστός άνθρωπος (Θ. Μενεξές), Μια ιστορία λυπητερή: όχι και τόσο λυπητερή. Opera.(Χ. Μπουκάι), Να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις. (Λ. Μπουσκάλια), Ένα τελευταίο γράμμα (Α. Παπαθεοδούλου),  Το δέντρο που έδινε. Δωρικός (Σ. Σιλβερστάιν, διαθέσιμο και σε ταινία), Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ (Α. Φρανκ), Ο μικρός πρίγκηπας (Α. ντε Σεν Εξιπερί).

Στο σχετικό σημείωμα αναφέρεται ότι «Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (EBE) παραμένει και επιμένει στον στόχο της, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει μικρούς και μεγάλους να Αλλάξουν Σελίδα σε θέματα όπως η φτώχεια, η πείνα, η υγεία, η εκπαίδευση, η ισότητα, η ενέργεια, η ανάπτυξη, το κλίμα, η ειρήνη, η δικαιοσύνη ακόμα και αν εκείνοι παραμένουν στο σπίτι». 

Και συνεχίζει: «Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε αυτές τις μέρες, ίσως είναι μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε, να αναζητήσουμε, να διερευνήσουμε, να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε και εν τέλει να ταξιδέψουμε μέσα από κάθε μορφής βιβλίο και δράση με συνοδοιπόρους τους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους. 
ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!
Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε στο σπίτι!».

Περισσότερες δραστηριότητες στην ειδική σελίδα του Δήμου Τρικκαίων #ΜένουμεΣπίτι δημιουργικά, στη διεύθυνση https://trikalacity.gr/menoyme-spiti-dimioyrgika/

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia