Ανάπλαση Ληθαίου: Στην κυκλοφορία και πάλι το πρώτο τμήμα της οδού Οθωνος

Στην κυκλοφορία έδωσε ο Δήμος Τρικκαίων το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2022, το πρώτο τμήμα της οδού Οθωνος.
Το πρώτο, δηλαδή, τμήμα του μεγάλου έργου «Ανάπλαση Παρόχθιας Ζώνης Ληθαίου Ποταμού κατά μήκος της κοίτης εντός του σχεδίου πόλης» που με προϋπολογισμό των 3,1 εκατ. € (από ΠΕΠ Θεσσαλίας, ΠΔΕ και ΕΤΠΑ) υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων, για μια σύγχρονη πόλη προς όφελος κατοίκων.
Το τμήμα που παραδόθηκε είναι αυτό ανάμεσα στις οδούς Καποδιστρίου και Βενιζέλου, δηλαδή ανάμεσα στις γέφυρες Γκίκα και πρώην ΚΤΕΛ. Το οδόστρωμα ανακατασκευάστηκε πλήρως και τοποθετήθηκε νέος ασφαλτοτάπητας, που καθιστά πιο ομαλή την κίνηση των οχημάτων. Ο δρόμος είναι διπλής κυκλοφορίας και η κίνηση ρυθμίζεται από τους σηματοδότες στον κόμβο των οδών Γαριβάλδη και Οθωνος. Επίσης ολοκληρώνονται και οι διαγραμμίσεις για τη στάθμευση των οχημάτων.


Τα έργα συνεχίζονται στο πεζοδρόμιο, προς την πλευρά του Ληθαίου, καθώς απομένει η πλήρης κατασκευή του νέου πεζοδρομίου και του νέου ποδηλατόδρομου. Το μεγάλο αυτό έργο αλλάζει όλη την εικόνα του κέντρου της πόλης στον ποταμό – σύμβολό της, τον Ληθαίο. Σταδιακά οι εργασίες θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα τμήματα που προβλέπει η μελέτη, σε συνολικό μήκος 2,5 χλμ.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia