Ανάσταση στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης

Με την  θριαμβευτική  έλευση του Αγίου Φωτός από την Λάρισα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης, όπου το παρέλαβε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης Δημήτριος Κατσαρός άρχισε η Αναστάσιμος  Ακολουθία του Εσπερινού  και η λειτουργία του Μ. Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δημήτριος Κατσαρός αναφώνησε το  «Δεύτε Λάβετε  Φως» , δίνοντας το πρώτα στον Δήμαρχο Κ. Κων/νο Μαράβα και εν συνεχεία το έλαβαν και υπόλοιποι πιστοί εντός του Ναού τηρουμένων πάντα των Υγειονομικών Κανόνων, ενώ  οι καμπάνες της Εκκλησίας  ηχούσαν χαρμόσυνα αναγγέλλοντας  το μήνυμα της Ανάστασης του  Χριστού.

Κατόπιν οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες εξήλθαν στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας  όπου έμπροσθεν των Προπυλαίων ήταν τοποθετημένη η Εικόνα της Αναστάσεως με την παρουσία   αρκετών πιστών.    Στην συνέχεια όλοι μαζί, Λαός και Κλήρος  έψαλαν  το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» μέσα σε ένα Αναστάσιμο και  πανηγυρικό κλίμα.

Παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, οι Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης  Μείζονος ο κ. Θεόδωρος Χήρας, Ελάσσονος ο κ. Βαλάντης Τσιούτσιας, ο Υποδιοικητής  της 5ης  ΥΠΕ κ. Ηλίας Τσιαούσης( Θεσ/λίας ,Στερεάς Ελλάδας)  , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτικής Προστασίας κ. Άρης Τζάνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασίλειος Κανέλας, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Τσόλας, κ. Δημήτριος Μάντζιος, κ. Ευάγγελος Κουτής και ο πρώην Δήμαρχος κ. Απόστολος Παντέρας.

Αλέξανδρος Γ. Τζήμας

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia