Ανεπιθύμητη και αποκρουστική για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς η πολιτική που εκφράζει η βουλευτής κ. Παπακώστα.

Η συντοπίτισσα βουλευτής της Ν.Δ. κ. Παπακώστα είχε και έχει ενεργό ρόλο στην προβολή και προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και στο χώρο της εκπαίδευσης. Άλλωστε ήταν η εισηγήτρια του κατάπτυστου νομοσχεδίου για την εκπαίδευση με το οποίο μεγαλώνουν  οι υπάρχοντες ταξικοί φραγμοί και ορθώνονται νέοι στην παιδεία των νέων από τις λαϊκές οικογένειες. Η κ. Παπακώστα εισηγήθηκε ένα νόμο που σε απλά λαϊκά λέει:  Έχεις λεφτά;  Αν ναι,  θα σπουδάσεις, θα ειδικευθείς, θα αποκτήσεις εφόδια για ανεύρεση εργασίας… Αν έχεις ακόμα περισσότερα λεφτά,  τόσο καλύτερα πτυχία θα εξασφαλίσεις, αφήνοντας τους άλλους πίσω στην κούρσα… Δεν έχεις λεφτά; Τότε το εκπαιδευτικό σύστημα θα σε ρίξει στον καιάδα της φτηνής, ρηχής και πρακτικίστικης κατάρτισης, για να γίνεις φτηνό κι αναλώσιμο εργατικό δυναμικό στην εργασιακή ζούγκλα…

Με το συγκεκριμένο νόμο, αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, βάζοντας ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν και εντείνεται η καταστολή και η αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια, ενώ ταυτόχρονα η κ. Παπακώστα «δούλεψε σκληρά» για τη μετατροπή σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά στο νομό μας, δηλώνοντας με περισσό θράσος πως ήταν προσωπικό στοίχημα η δημιουργία τους. 

Αλήθεια, ποιο ήταν το προσωπικό στοίχημα για την κ. Παπακώστα; Μήπως η κατηγοριοποίηση και η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με το ταμείο τους, δηλαδή με την τσέπη των γονιών; Μήπως ο κοινωνικός κι αντιεκπαιδευτικός  διαχωρισμός των μαθητών σε “αρίστους” και «κακούς», ή η κατάργηση των οργανικών θέσεων συναδέλφων εκπαιδευτικών; Άλλωστε όταν η ίδια η κ. Παπακώστα δείχνει τέτοιο πείσμα και χαρά για το πέρασμα της  αντιλαϊκής πολιτικής, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε  και προσωπικά στην ίδια. Κι ας αφήσει  η παράταξη της ΔΑΚΕ τα “σάπια” περί ανήθικης προσωπικής καταγγελίας… Εδώ θέλει η ΔΑΚΕ να κρυφτεί κι η αντιλαϊκή έπαρση της κ. Παπακώστα δεν την αφήνει!

Όσο για τα περί λασπολογίας και «μαύρης τρομοκρατίας» που προσάπτει η κ. Παπακώστα στο ΠΑΜΕ, ας κάνει και λίγο κράτει και ας μην πάει τόσο μακριά… Μπορεί πολύ εύκολα να κοιτάξει και τον εαυτό της στον καθρέφτη… και ίσως θυμηθεί ότι  η ίδια εισηγήθηκε το νόμο για την καταστολή και την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια, βάσει του οποίου είδαμε να σέρνουν φοιτητές που ζητούσαν μέτρα ασφαλείας στις σχολές τους,  σιδεροδέσμιους  ως κοινούς εγκληματίες!

Ίσως θυμηθεί πως η κυβέρνησή  της με την τρομοκρατία, τη βία και την καταστολή αντιμετώπισε τις κινητοποιήσεις των μαθητών, οι οποίοι διεκδικούσαν  το αυτονόητο για την αντιμετώπιση της πανδημίας: μέτρα υγιεινής και προστασίας στα σχολεία τους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους!

 Ίσως και να θυμηθεί το πρόσφατο αντεργατικό έκτρωμα που ψήφισε και η ίδια, μετατρέποντας τους εργαζομένους σε σκλάβους του 21ου αιώνα!

Καλά θα κάνει λοιπόν, η κ. Παπακώστα να κάνει λίγο κράτει… Τόση αντιλαϊκή έπαρση δεν οφέλησε ποτέ κανέναν!

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

                                                                                   Στηρίζει τη συσπείρωση στο Π.Α.ΜΕ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia