Ανησυχία για τις επιπλοκές του διαβητικού ποδιού-Εκδήλωση της (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) στα Τρίκαλα.

Το ενδιαφέρον δεκάδων επαγγελματιών Υγείας από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώνει η 24η Επιστημονική Εκδήλωση, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) στα Τρίκαλα  (ξενοδοχείο «Aeton Melathron») (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) στις 11/10/2019 – 13/10/2019.

Ο κ.Νικόλαος Τεντολούρης, Γ. Γραμματέας της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π. Καθηγητής Παθολογίας, της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών & Διαβητολογικού Κέντρου, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΛΑΪΚΟ»

Αξιόλογοι και διακεκριμένοι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη Θνησιμότητα (μεγαλύτερη και από αυτήν που προκαλούν οι νεοπλασίες) που μπορεί να επιφέρει μεσοπρόθεσμα η επιπλοκή του Σακχαρώδη Διαβήτη που ακούει στο όνομα «διαβητικό πόδι». Συγκεκριμένα, η θνητότητα στην 5ετία από τις επιπλοκές του διαβητικού ποδιού μπορεί να φτάσει το 45%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό και ανησυχητικό!

Τα ευρήματα αυτά, τα οποία καταδεικνύουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τη σοβαρότητα της πάθησης, αποτυπώνονται σε πρόσφατη έρευνα Αυστραλών επιστημόνων και έρχεται να ενισχύσει προηγούμενες μελέτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η γιατρός Δήμητρα Νάτσινα ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της που συνέβαλαν στη διεξαγωγή της Επιστημονικής Εκδήλωσης.

Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π. και εκπρόσωπος της Ελλάδος στη διεθνή ομάδα εργασίας για το Διαβητικό πόδι Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, κ. Χρήστος Μανές, ο Γ. Γραμματέας της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π. Καθηγητής Παθολογίας, της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών & Διαβητολογικού Κέντρου, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΛΑΪΚΟ» κ. Νικόλαος Τεντολούρης και το μέλος του ΔΣ της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π., Αγγειοχειρουργός, Θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ» κ. Κυριακή Καλλιγιάννη.

Το διαβητικό πόδι, μια από τις συχνότερες και πιο επικίνδυνες επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη θεωρείται – και είναι – μια «ύπουλη» πάθηση, η οποία ευθύνεται για περίπου ένα εκατομμύριο ακρωτηριασμούς κάτω άκρων παγκοσμίως σε ετήσια βάση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι κάποιος συνάνθρωπός μας ακρωτηριάζεται διεθνώς ανά 20 δευτερόλεπτα!!!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia