Αντιδρά ο Σύλλογος Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Ν. Τρικάλων στη 2η λαϊκή στον ΟΣΕ

Διαμετρικά αντίθετοι με την προοπτική της – προσωρινά – δεύτερης λαϊκής αγοράς στα Τρίκαλα, στην περιοχή ΟΣΕ, είναι τα μέλη του Συλλόγου Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Νομού Τρικάλων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Αχιλλέα Κούκο, «η δημιουργία της δεύτερης λαϊκής αγοράς θα διαλύσει τη λαϊκή του Σαββάτου που γίνεται στον ΟΣΕ, στερώντας ουσιαστικά το μεροκάματο από τους παραγωγούς που δουλεύουν εκεί. Είναι άδικο να στερηθούν το μεροκάματο συνάδελφοι που εκθέτουν την πραμάτεια τους στον ΟΣΕ, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα κάποιων άλλων» . Σε ερώτηση μας για πρόταση περιοχής που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να “φιλοξενήσει” δεύτερη λαϊκή αγορά, ο κ.Κούκος τόνισε …«Εαν θέλουν να κάνουν δεύτερη λαϊκή, να την κάνουν σε άλλο δρόμο, όπως γίνεται σε όλη την επικράτεια, όχι πατώντας στην ήδη υπάρχουσα»

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, εισηγήθηκε την έγκριση άδειας για τη δεύτερη καθημερινή λαϊκή αγορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Το σώμα συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα διά περιφοράς, όπως προβλέπουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, προκειμένου να εγκρίνει αυτήν την εισήγηση.
Μόλις δοθεί το «πράσινο φως», θα λειτουργεί από την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 δεύτερη καθημερινή λαϊκή αγορά στην περιοχή του ΟΣΕ και τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή. Ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει ότι και στην περίπτωση αυτής της λαϊκής αγοράς ισχύουν ακριβώς όσα ισχύουν για τις αγορές εν μέσω κορονοϊού, αλλά και ότι η διάρκειά της αφορά ομοίως την περίοδο του κορονοϊού. Οι δε παραγωγοί θα μαθαίνουν για τους κάθε ημέρα νόμιμους μετέχοντες στην αγορά, από την ειδική «στήλη» που δημιούργησε στην ιστοσελίδα του  trikalacity.gr.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia