Αντιπροσωπείας της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Μετεώρων.

Δεκάδες σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα στα ορεινά της Καλαμπάκας

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ με επικεφαλής τους  Βάσω Μπακάση , μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος και περιφερειακή σύμβουλο , το Βαγγέλη Δημουλά μέλος της ΤΕ Τρικάλων και το Γιώργο Χαντζιάρα στέλεχος του Κόμματος και δημοτικό σύμβουλο Μετεώρων, επισκέφτηκαν τις ορεινές κοινότητες Φλαμπουρεσίου. Λογγά και Μαυρελίου , που επλήγησαν από τους ισχυρούς σεισμούς με επίκεντρο την όμορη  περιοχή Ελασσόνας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τα στελέχη του ΚΚΕ συναντήθηκαν με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων , με τους μόνιμους κατοίκους και με οικογένειες που ήρθαν από τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται τα πατρικά τους σπίτια. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τους προέδρους των κοινοτήτων , οι  εκτιμήσεις των ειδικών είναι για δεκάδες σπίτια ακατάλληλα στην περιοχή ( πχ περισσότερα  από 20 στο Λογγά όπου ζημιές έχει υποστεί το κλειστό σχολείο που τώρα χρησιμοποιείται ως πολιτιστικός χώρος, 10 σπίτια ακατάλληλα  στο Φλαμπουρέσι , προβλήματα με το δίκτυο ύδρευσης στο Μαυρέλι κ.ο.κ.).

 Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μετέφερε τη συμπαράσταση του Κόμματος στους πληγέντες , απαιτώντας άμεσα και ουσιαστικά  μέτρα στήριξής τους από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και το Δήμο. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να πιέσει τις κρατικές αρχές (ερωτήσεις στο κοινοβούλιο, στην τοπική διοίκηση, αναφορές των πληγέντων , παραστάσεις στα κρατικά όργανα , συμπαράσταση στις διεκδικήσεις των πληγέντων) .Επίσης κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να οργανώσουν τις διεκδικήσεις τους και να πιέσουν για άμεσες αποζημιώσεις στο σύνολο της ζημιάς , να μην αρκούνται σε ανέξοδες υποσχέσεις των κυβερνητικών και τοπικοδιοικητικών παραγόντων, γιατί η εμπειρία από ανάλογες καταστροφές σε όλη την Ελλάδα δείχνει ότι   όπου υπάρχει κινητοποίηση των πληγέντων μπορεί να ικανοποιηθούν αιτήματα , κόντρα στις χρονοβόρες και δαιδαλώδεις διαδικασίες και στους όρους που αφήνουν την πλειοψηφία των πληγέντων εκτός αποζημείωσης.

Τέλος τα στελέχη του ΚΚΕ κατά την περιοδεία τους σε όλα τα χωριά τόνισαν: . 

 «Είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να φροντίσει για να αποκατασταθούν άμεσα ό,τι ζημιές υπάρχουν στα σπίτια των κατοίκων, να ελεγχθούν τα κτίρια, τα σχολεία, να στεγαστεί άμεσα όποιος έχει ανάγκη και να παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα (θέρμανση, νερό, φαγητό, τουαλέτες, φάρμακα.)όπου χρειάζονται.

Ζητάμε να αποζημιωθούν στο 100% των καταστροφών χωρίς όρους και προϋποθέσεις καθώς και μέτρα οικονομικής στήριξης.

Ταυτόχρονα, από τις περιοδείες που γίνονται όλες αυτές τις μέρες σε όλη τη Θεσσαλία, αναδεικνύονται οι μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της αντισεισμικής προστασίας, για τις οποίες ευθύνονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Αναδεικνύεται η επικαιρότητα και αναγκαιότητα των προτάσεων που το ΚΚΕ έχει καταθέσει για την πολιτική προστασία. Οι διεκδικήσεις αυτές αποτελούν τη διέξοδο στον υπαρκτό κίνδυνο που ελλοχεύει στις ζωές και τις περιουσίες των λαϊκών στρωμάτων κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωπα με φυσικές καταστροφές. Μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα ζωής και επιβίωσης, αλλά και να βάλουν μπροστά το ίδιο το ζήτημα των σύγχρονων αναγκών για όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα ανεβάζουν το επίπεδο ζωής».

  1. Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ – Τρίκαλα 08/03/2021

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia