ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Όχι στο πραξικόπημα – Αλληλεγγύη στο βολιβιανό λαό.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το πραξικόπημα κατά του εκλεγμένου προέδρου της Βολιβίας Eβο Μοράλες από την ηγεσία του στρατού και της αστυνομίας ύστερα από απαίτηση των ντόπιων γαιοκτημόνων και της ολιγαρχίας σε ανοικτή συνεργασία με τις ΗΠΑ.  

Ο ηγέτης των πραξικοπηματιών, Καμάτσο, είναι εχθρός του βολιβιανού λαού και υπηρέτης των συμφερόντων της αστικής τάξης, των γαιοκτημόνων και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το πρότυπο του είναι ο Μπολσονάρο.  

Η πραξικοπιματική ανατροπή του Μοράλες μας προειδοποιεί, για ακόμα μία φορά, για τα όρια της διαχείρισης του καπιταλισμού από αριστερές κυβερνήσεις. Ο Μοράλες, όπως και ο Αλιέντε στη Χιλή, αντί να τσακίσει την ολιγαρχία, τους γαιοκτήμονες και το “βαθύ κράτος” αντί να ξηλώσει όλο το αντιδραστικό κύκλωμα σε στρατό και αστυνομία, στα χρόνια της εξουσίας του, προτίμησε την αδιέξοδη και ηττημένη στρατηγική της εθνικής ενότητας και ταξικής συνεργασίας. 

Στεκόμαστε στο πλάι και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο βολιβιανό λαό απέναντι στο πραξικόπημα στρατού και άρχουσας τάξης. Το δρόμο το δείχνουν οι εξεγέρσεις σε Χιλή, Λίβανο, Ιράκ.  Ο λαός της Βολιβίας μπορεί και πρέπει να νικήσει και να τσακίσει τα σχέδια των πραξικοπηματιών.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

bolivia-golpe.jpg

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia