Site icon trikalafocus.gr

Αν μια φορά δοκιμάσεις τη γλύκα απ το παϊδάκι το αρνίσιο, δεν την ξεχνάς…



Επίσης, αν μια φορά ενδιαφερθείς να ρωτήσεις και να μάθεις, πώς στο καλό παράγεται ή παρασκευάζεται αυτό που τρως, θα το κάνεις ξανά και ξανά…
Μας φαίνεται πολύ περίεργο κάποιος να τρώει κάτι και να μην ξέρει τίποτα γι αυτό… Πώς παράχθηκε; Τι χρησιμοποιήθηκε για να φτάσει στο πιάτο σου; Ποιος ασχολήθηκε μ αυτό; Πώς καλλιεργήθηκε; Που καλλιεργήθηκε; Τι έφαγε; Πώς έζησε; Σε τι συνθήκες έγινε η εκτροφή του;
“Έφαγε” φάρμακα; Το γέμισαν ορμόνες;
Αυτό το γάλα στο ποτήρι σου, τι έχει; Είναι γάλα; Ακούς τ αρώματα των λουλουδιών την άνοιξη, νιώθεις τη γεύση των καρπών του φθινοπώρου; Μετά την ομογενοποίηση, την αποβουτύρωση και την απόσμηση, έχει μείνει κάτι για τον ουρανίσκο σου και τη γευστική παλέτα;
Εκείνο το μοσχαράκι που σου σέρβιραν προχθές, το ελευθέρας βοσκής, γιατί είχε την ίδια γεύση και υφή μ εκείνο που έφαγες το χειμώνα; Αναρωτήθηκες;
Λες η φύση μας να τα βγάζει όλα τυποποιημένα;
Σκέφτηκες ποτέ πως αυτή η πολυπόθητη ΤΥΠΟΠΟΊΗΣΗ, που θέλει τα πάντα ίδια 4 εποχές το χρόνο, 12 μήνες και 365 μέρες, δεν είναι ιδανική;; Αλλά, βολεύει…
Αλήθεια, ποιος μας έβαλε στο μυαλό ότι πρέπει πάντα να είναι όλα ίδια; Και τι σημαίνει “έτσι το θέλουν οι καταναλωτές;” Τι είναι οι καταναλωτές; Ινδικά χοιρίδια μέσα σ ένα κλουβάκι;;;

ιστορίες_κτηνοτρόφων #farmakarramandraki #farmakarmagirls #beunique #eatrealfood

Exit mobile version