Απάντηση Β.Τσιούτσια για το Βιολογικό καθαρισμό Πύλης


Ετούτες τις Άγιες Μέρες δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να αναφερθώ σε δημοτικά δρώμενα. Όμως, το τελευταίο αναληθές δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής, με αναγκάζει να απαντήσω. Φαίνεται, για τον Δήμαρχο Πύλης κ. Μαράβα δεν υπάρχουν Άγιες Μέρες μπροστά στον κίνδυνο να τσαλακωθεί η εικόνα του. Ο Δήμαρχος κατηγορεί λοιπόν την αντιπολίτευση ότι δεν ψήφισε την εκπόνηση Μελέτης Βιολογικού Καθαρισμού στην Πύλη.
κ. Μαράβα προς αποκατάσταση της αλήθειας ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά. Στις 26 Απριλίου 2021, φέρατε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραχώρηση έκτασης στη ΔΕΥΑΠ για τη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού στην Πύλη. Ο χώρος που προτείνατε ήταν μια έκταση 27.650m2, ένα καταπράσινο λιβάδι, όπου τουλάχιστον τον τελευταίο αιώνα, χρησιμοποιείται από κατοίκους της Πύλης για τη βόσκηση των ζώων τους. Σε ερώτησή μας αν είχατε διερευνήσει και άλλες περιοχές της Πύλης, μας είπατε ότι πρέπει να το ψηφίσουμε τώρα για να προλάβουμε να ενταχθούμε σε πρόγραμμα και στη συνέχεια θα ξαναδούμε το χώρο της εγκατάστασης. Πέρασαν περίπου 10 μήνες χωρίς να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο θέμα. Προφανώς, περιμένατε να είχε ξεχαστεί ώστε να προχωρήσετε με την ησυχία σας το πονηρό σχέδιό σας. Τον Μάρτιο του 2022, δεχτήκατε διαμαρτυρία ομάδας κατοίκων που αντιδρά με την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού στο συγκεκριμένο χώρο. Με σκοπό, να αποποιηθείτε ευθυνών, συστήσατε μια επιτροπή με τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, προκειμένου να προχωρήσει σε ανεύρεση νέου χώρου. Όσες τοποθεσίες και αν προτείναμε τις απορρίπτατε προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες, για να πετύχετε τον αρχικό σας στόχο. Η αλήθεια είναι ότι ΠΟΤΕ δεν διερευνήσατε άλλο σημείο για την εγκατάσταση.
Η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη. Η πιο κατάλληλη τοποθεσία για την εγκατάσταση Βιολογικού Καθαρισμού στην Πύλη, είναι ο χώρος δίπλα στα Δημοτικά Σφαγεία Πύλης. Είναι ένας χώρος κοντά στην Πύλη, ουσιαστικά ανεκμετάλλευτος, καλύπτει υψομετρικά το σύνολο της Κωμόπολης και δεν επηρεάζει κανένα επόμενο χωριό (π.χ Παλαιομονάστηρο).
Και ενώ ήμασταν σε διαδικασία ανεύρεσης νέου χώρου, μας φέρατε ως θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, την εκπόνηση μελέτης του Βιολογικού Καθαρισμού στην Πύλη στο σημείο που αρχικά είχατε δηλώσει. Εννοείται ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση ως παράταξη να το ψηφίσουμε.
Κ. Μαράβα, με το σημερινό σας δελτίο τύπου αποδείξατε για ακόμα μια φορά ότι είστε ευθυνόφοβος και προσπαθείτε να πορεύεστε με ψέματα, όπως ακριβώς καταφέρατε να υφαρπάξετε την ψήφο των δημοτών. Αλλά επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, οι δημότες πλέον ξέρουν και θα σας το δείξουν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πύλης
«Πύλη ΑΞΙΩΝ»
Βαλάντης Τσιούτσιας

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia