Απίστευτος «θησαυρός» 1.500 βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο Γόμφων

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι, ούτε τριάντα…αλλά πάνω από 1.500  βιβλία θρησκευτικού, εκκλησιαστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος φιλοξενούνται εδώ και αρκετό καιρό στο Δημοτικό Σχολείο Γόμφων, αναδεικνύοντας την σχετική πλούσια συλλογή ως ένα πραγματικά σημαντικό επίτευγμα.

Την όλη έμπνευση και ιδέα είχε ο Δάσκαλος του Σχολείου κ. Δημήτρης Πάνος, ο οποίος άλλωστε επιμελήθηκε και την όλη προσπάθεια, με την αγαστή συνεργασία και συμβολή τόσο της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Όλγας Καραμάνου, όσο και των μαθητών όλων των τάξεων.  Το όλο εγχείρημα, ξεκίνησε πριν από τρεισήμισι χρόνια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα μοναδικά στο είδος τους βιβλία, που βρίσκονται σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Σχολείου, δώρισαν στο Σχολείο 187 μοναστήρια, διάφορες μητροπόλεις, προσκυνήματα, ναοί από κάθε γωνιά της Ελλάδος, αλλά και από την Κύπρο.

Μάλιστα αυτά τα βιβλία, συνοδεύτηκαν και από κάποια δώρα, όπως εικόνες και όχι μόνο. Ειδικότερα, όσον αφορά τις εικόνες, όπως μας εξήγησε ο κ. Πάνος διάφορες μητροπόλεις και πατριαρχεία έστειλαν στο Σχολείο και πληροφορίες για διάφορες θαυματουργές εικόνες, αντίγραφα των οποίων επίσης φιλοξενούνται στον χώρο της συλλογής. Ο κ. Πάνος δεν παραλείπει να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την πνευματική υποστήριξη και καθοδήγηση στην όλη προσπάθεια από την πλευρά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, ενώ παράλληλα, επισημαίνει τόσο την σημαντική συμβολή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πύλης Πρωτοπρεσβύτερου Δημητρίου Κατσαρού, ο οποίος και κατάγεται από το χωριό, όσο και του Δήμου Πύλης, ο οποίος προσέφερε μία μικρή συμβολική οικονομική βοήθεια για την στήριξη της όλης προσπάθειας. Εμείς από την πλευρά μας, δεν μένει να ευχηθούμε να μεγαλώσει και άλλο αυτή η σπουδαία συλλογή.

trikalinostypos.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia