Απεργία διαρκείας στον ΟΤΕ και στα Τρίκαλα.

Αναφορικά  με την μακράς διάρκειας απεργία που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες πανελλαδικώς στον όμιλο ΟΤΕ. Ένα πρόχειρο ιστορικό με ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον ΟΤΕ που εν περιλήψει αποτυπώνει το κλίμα που οδήγησε στην παρούσα κατάσταση.

Φυσικά τα μεγάλα ΜΜΕ αποτυπώνουν απαρέγκλιτα την οπτική της διοίκησης του πάλαι ποτέ κραταιού στην Βαλκανική, Ομίλου και πλέον «ιδιωτικοποιημένου», κουτσουρεμένου και με βασικό μέτοχο την DeutcheTelecom (βασικός μέτοχος της οποίας το Γερμανικό Δημόσιο) φτωχού αδερφού. Μια εταιρεία,  που έχει πλέον στην κορυφή των προτεραιοτήτων της τα μερίσματα των μετόχων της και τις παχυλές αμοιβές του topmanagement έναντι των υποχρεώσεών της προς το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση στις τηλεπικοινωνίες. Μια εταιρεία που τα τελευταία 3 χρόνια τρέχει ένα τεράστιο έργο μετασχηματισμου των υπηρεσιών της με το ίδιο προσωπικό που έως τότε ίσα ίσα επαρκούσε για την κάλυψη των υποχρεώσεων της προς του πελάτες της και τους υπόλοιπους παροχους, δικαιολογώντας την κατάσταση ότι με το πέρας του μετασχηματισμού δε θα υπάρχει ανάγκη για νέο προσωπικό. Κι αυτό φάνηκε εξ αλλου με το ότι πανελλαδικά εκκρεμούν εκατοντάδες χιλιάδες εργασίες, βλάβες, νέες συνδέσεις κτλ. Πλεον, μια νέα γραμμή παραδίδεται μετά απο 2 μηνες, πραγμα που μας γυριζει σε προηγούμενες δεκαετιες.

Παρόλα τα παραπάνω, και έχοντας μομέντουμ απο μια 5ετια με οικονομικά στοιχεία που θα ζήλευαν πολλοί, αποτέλεσμα της εξειδικευμενης εργασίας όλων μας και της εμπιστοσυνης που τυγχανειακομααπο την κοινωνια το ονομα ΟΤΕ, αφήνει τους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολει στην αβεβαιότητα ενός αυριο, που τεχνηέντως εχει εχει διαρρεύσει οτι θα βρει όλους εμας σε θυγατρικές-εργολάβους, όπου και θα κατακερματίσει τις υπηρεσίες του. Περαιτέρω δηλαδή υποβάθμιση του προϊόντος της τηλεπικοινωνίας.

Τοπική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων ΟΤΕ Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia