Απεργούν οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Τρικάλων

ΕΝΩΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εξωτερικής Φρούρησης από τις 15-2-2021 έως και τις 19-2-2021 θα συμμετέχει και η Ένωση Εξωτερικής Φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων.

Κάναμε υπομονή… αυτή είναι η αλήθεια. Δείξαμε συγκατάβαση, ανοχή, εμπιστοσύνη. Ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και υπηρεσιακά ανεκτό, το πράξαμε. Ίσως ακόμα και πέρα από αυτό.

Μα διαψευστήκαμε οικτρά.

Δεν είμαστε όμως εμείς αυτοί που πρέπει να απολογηθούν. Απεναντίας…

Η εξέλιξη της πανδημίας και η διασπορά της στο σύνολο της χώρας, ουσιαστικά από τις αρχές του 2020, φυσικά και δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίσει κανένα.

Το κράτος συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα ως οφείλει και μάλιστα συνεχίζει να ψηφίζει νομοθετικές διατάξεις και νόμους που ρυθμίζουν ή εξασφαλίζουν την συνέχιση όλου του κυβερνητικού έργου στο σύνολο των υπουργείων.

Δυστυχώς όμως, τα αναγκαία θεσμικά και οικονομοτεχνικά βήματα για την εξέλιξη της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς και την ασφάλεια των καταστημάτων κράτησης, παραμένουν στα αζήτητα.

Έτσι, σε διάστημα 2 ετών παρακολουθούμε , την πρόσληψη χιλιάδων ατόμων στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας , την χορήγηση σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, την μερική αντικατάσταση των υπηρεσιακών τους οχημάτων με την αγορά και διάθεση εκατοντάδων καινούργιων αυτοκινήτων κάθε τύπου, κοκ.

Το ίδιο χρονικό διάστημα είδαμε για την συστεγαζόμενη εντός του ιδίου Υπουργείου Υπηρεσία μας, την αδιαφορία υιοθέτησης προτάσεων μας ακόμα και για ζητήματα που κανένα κόστος δεν θα επέφεραν για τον κρατικό προϋπολογισμό, τον παραγκωνισμό μας από το σύνολο των προκηρύξεων των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, την αναλγησία για την υπηρεσιακή εξαθλίωση του συνόλου των συναδέλφων μας, εν μέσω πανδημίας ,τις τραγικές ελλείψεις στον υλικοτεχνικό εξοπλισμός, κοκ.

Τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους. Ειπώθηκαν, γράφηκαν, συζητήθηκαν και κατατέθηκαν προτάσεις επί αυτών. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δικαιολογία για αναίτιες καθυστερήσεις και αναβολές.

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια υπομονής και κατάθεσης από το σύνολο των συναδέλφων μας κάθε ικμάδας υπηρεσιακής αυταπάρνησης και εργασιακής ευσυνειδησίας, μετά από μια παντελώς απροετοίμαστη αλλαγή πολιτικού φορέα, χωρίς σαφές σχέδιο και χωρίς όραμα για την Υπηρεσία μας, «πάρεργο» στην «καθεστηκυία τάξη» ενός Υπουργείου που μας αντιμετωπίζει σαν «υιοθετημένο παιδί που αφέθηκε στην πόρτα του», δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για το σύνολο των εργαζόμενων στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και δη για τους συναδέλφους μας Εξωτερικούς Φρουρούς.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ πια να ανεχόμαστε την παρανομία της πολιτείας που συναινεί με την απραξία της στην εκμετάλλευση των συναδέλφων μας, υιοθετώντας ουσιαστικά συνθήκες εργασίας «γαλέρας» χωρίς να λαμβάνουν τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις (ρεπό) που δικαιούνται και ούτε καν να αποζημιώνονται για την υπερεργασία που παρέχουν κατά παράβαση κάθε σχετικής νομοθεσίας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να συνεχίσουμε άλλο. Καλούμε όλους να αντιμετωπίσουν κατάματα την ζοφερή πραγματικότητα, απαιτώντας να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις.

Mε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας προχωρούμε σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από 15 έως και 19 Φεβρουαρίου 2021 ζητώντας την οριστική επίλυση των επί σειρά ετών θεσμικών και οικονομικών διεκδικήσεων μας όπως:

1. Ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018, με τμηματική οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και αύξηση των θέσεων επιτυχόντων της,

2. Κάλυψη των εκατοντάδων κενών οργανικών θέσεων της Υπηρεσίας μας (τελευταίος αμιγής διαγωνισμός προσλήψεων το 2008 ),

3. Άμεση αποζημίωση των χιλιάδων οφειλόμενων δεδουλευμένων ημερησίων αναπαύσεων (ρεπό) καθώς και όλων των νυχτερινών ωρών, εξαιρεσίμων και αργιών των παρελθόντων ετών,

4. Αύξηση των κονδυλίων για την αποζημίωση της πέρα πενθημέρου εργασίας , ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της απλήρωτης παρεχόμενης εργασίας,

5. Άμεση αντικατάσταση του συνόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της Υπηρεσίας μας, που πολλά από αυτά είναι πλέον επικίνδυνα λόγω της 20ετούς επιβεβαρυμμένης λειτουργικής τους κατάστασης,

6. Δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης καταστημάτων κράτησης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία,

7. Επαναφορά της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. από Τμήμα σε Διεύθυνση και υπαγωγή της κατευθείαν στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής,

8. Ανάδειξη της ιεραρχίας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης των καταστημάτων κράτησης,

9. Οικονομική αποζημίωση για την αγορά στολής και εξοπλισμού, που (παρότι η χορήγηση τους προβλέπεται από Π.Δ.) έχουν να χορηγηθούν στους Εξωτερικούς Φρουρούς επί σειρά ετών,

10. Θεσμοθέτηση και ορισμός των αρμοδιοτήτων των Ομάδων Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (Ο.Α.Ε.Ε.), του τρόπου συγκρότησης, της λειτουργίας, της διοικητικής υπαγωγής, της συνεχούς μετεκπαίδευσης, της χορήγησης επιχειρησιακού εξοπλισμού καθώς και της απόδοσης οικονομικών κινήτρων συμμετοχής και παραμονής των στελεχών της σε αυτήν.

Το ελάχιστο λοιπόν καθήκον μας απέναντι στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ και ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ την ώρα αυτή, με το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης επί 21 συναπτά έτη που καθημερινώς επιδεικνύουμε στην εκτέλεση της υπηρεσίας μας, μας επιτάσσει να δώσουμε ΑΓΩΝΑ για την αξιοπρέπεια μας και για την απρόσκοπτη διατήρηση της ομαλότητας και της ασφάλειας εντός των καταστημάτων κράτησης και κατά επέκταση όλης της κοινωνίας.

Για όλα αυτά και για ακόμα περισσότερα…

Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ  ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :ΒΑΣΤΑΡΟΥΧΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜ.: ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia