Αποδοτική συνεργασία Παπαστεργίου – Σκρέκα για το χρόνιο πρόβλημα με τη ΖΟΕ στα Τρίκαλα

Σε πολύ θετικό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 στο γραφείο του υπουργού, με παριστάμενους υπηρεσιακούς παράγοντες από τις δύο πλευρές.
Αντικείμενό της, η προώθηση λύσης στο χρόνιο θέμα των χρήσεων γης στη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου περιμετρικά των Τρικάλων. Ένα πρόβλημα που απασχολεί και δυσκολεύει τους πολίτες από το 1990 περίπου. Και τούτο, διότι σημεία της ΖΟΕ πέριξ της πόλης, έχουν χαρακτηρισθεί ως γη υψηλής παραγωγικότητας, πράγμα που δυσχεραίνει – αν δεν απαγορεύει – πρόσθετες αξιοποιήσεις της γης.
Τα τελευταία 5 χρόνια ο Δήμος Τρικκαίων προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα, με σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, όπως τη μελέτη στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και τη σχετική διαβούλευση για αυτή.
Στη συνάντηση, το πολύ θετικό κλίμα επιβεβαιώθηκε και από τη δέσμευση του κ. Σκρέκα για ταχύτητα στην προσπάθεια ανεύρεσης λύσης. Μάλιστα θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνάντηση στελεχών του Δήμου Τρικκαίων με στελέχη της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να προωθηθεί η νομικά  καλύτερη λύση, που ωφελεί τους πολίτες σε θέματα αξιοποίησης των ιδιοκτησιών και τον Δήμο σε ζητήματα αναπτυξιακής προοπτικής.    

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia