Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Πηγή! (video)

Με επιτυχία αναβίωσε σήμερα,μετά από πολλά χρόνια αδρανοποίησης, το Καρναβάλι Πηγής ! Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία του χωριού και απόλαυσε την παρέλαση αρμάτων συνοδεία των μασκαρεμένων μαθητών του δημοτικού σχολείου που έδωσαν ξεχωριστή νότα στην καρναβαλική εκδήλωση!

Μία χούφτα “ανήσυχων” κατοίκων της Πηγής (με πρωτεργάτρια την κα Κατερίνα Πισσώνη Ξαγαρά) έλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει την υπέροχη αποκριάτικη εκδήλωση προκειμένου να βγάλουν το χωριό τους από τον “πολιτιστικό λήθαργο” στον οποίο έχει βυθιστεί εδώ και χρόνια. Πέτυχαν με πολύ κόπο, αυτό που φάνταζε αδιανόητο : να χορέψει όλη η Πηγή σε αποκριάτικους ρυθμούς! 

Το ξέφρενο γλέντι μεταφέρθηκε στην πλατεία του χωρίου οπού μικροί και μεγάλοι με χαμόγελο και διάθεση για πειράγματα έζησαν πρωτόγνωρες στιγμές! Εκεί τους περίμενε άφθονο κρασί και φυσικά νοστιμότατη παραδοσιακή φασολάδα! Στους μικρούς καρναβαλιστές προσφέρθηκαν φυσικοί χυμοί.

Εντυπωσιασμένος από την παρέλαση αρμάτων και την αθρόα προσέλευση του κόσμου εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πύλης κ.Κώστας Μαράβας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος ενίσχυσε οικονομικά το καρναβάλι Πηγής όπως κάθε πολιτιστική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Δήμο Πύλης!

dav

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη των εθίμων της αποκριάς πήρε το περίφημο “γαϊτανάκι”. Οι μικροί καρναβαλιστές το απόλαυσαν δεόντως!

Όπως ήταν φυσικό το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα! Ο “γλυκούλης” ( Κωστας Ζούρτος ζαχαροπλαστειο) και ο “Ταμτάκος” (Αχιλλεας Τσαντήλας) παρέδωσαν στην πυρά το ομοίωμα του βασιλιά της παρέλασης, ξορκίζοντας σύμφωνα με τη παράδοση τα πνεύματα!

Αξίζετε συγχαρητήρια όλοι σας! Ραντεβού του χρόνου στην πλατεία της Πηγής με μεράκι δημιουργικότητα και διάθεση για ξεφάντωμα!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia