Αποχή της Λαϊκής Συσπείρωσης από την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. Φαρκαδόνας

Η Δημοτική Αρχή, βασιζόμενη στα μέτρα για την προστασία από την πανδημία, αποφάσισε αύριο να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς, χωρίς καν να επιλέξει τη δυνατότητα συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης. Η απόφασή της αυτή συνιστά πρόκληση τη στιγμή που στις σχολικές τάξεις συνωστίζονται 25 ή περισσότεροι μαθητές, που η κυβέρνηση ανοίγει μια σειρά κλάδων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό. Η διά περιφοράς συνεδρίαση δεν αποτελεί πραγματική συνεδρίαση καθώς δεν παρέχεται στους συμβούλους η δυνατότητα συζήτησης και τοποθέτησης επί των θεμάτων.

   Θεωρούμε όλα τα θέματα που συμπεριλαμβάνονται στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι σημαντικά και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πρόχειρα, χωρίς τη διεξαγωγή συζήτησης, τοποθετήσεων των συμβούλων. Εξάλλου ήδη οι νόμοι της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν απαξιώσει σε τεράστιο βαθμό το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στις επιτροπές, απαιτούμε να μην συμβάλει περαιτέρω σε αυτό και η Δημοτική Αρχή.

   Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την διαδικασία της διά περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και γι’ αυτό ΑΠΕΧΟΥΜΕ απ’ αυτήν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Φαρκαδόνας

Στεργίου Ευαγγελία

Βανακάρα Αφροδίτη

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia