Απόκριες 2023 στον Δήμο Τρικκαίων με εκδηλώσεις στα Τρίκαλα και τα χωριά

Απόκριες 2023 στον Δήμο Τρικκαίων με εκδηλώσεις στα Τρίκαλα και τα χωριά

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων για το 2023, τρία χρόνια μετά τις ακυρώσεις λόγω πανδημίας.
Οι εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν στα Τρίκαλα και σε χωριά του Δήμου, με στόχο να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για το εορταστικό τριήμερο.
Οι εκδηλώσεις με χρονολογική σειρά, είναι:

 Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, 19:30, Ομπρέλα Ζογγολόπουλου

«Τζαμάλα» με το Εργαστήρι Χορού και Πολιτισμού «Χοροζήν»

Αποκριάτικο ξεφάντωμα με το παραδοσιακό έθιμο «Τζαμάλα». Γύρω από τη φωτιά σημαντικοί μουσικοί καλούν τους/τις τρικαλινούς/ες και επισκέπτες/τριες να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να γλεντήσουν υπό τους ήχους χάλκινων οργάνων. Οι μουσικοί είναι: Δημήτρης Παράσχος κλαρίνο, Θωμάς Γρηγορόπουλος τραγούδι, Πέτρος Πιπιλιάρης ακορντεόν, Αντώνης Παπαδόπουλος γκραν κάσα, Θοδωρής Σίταρης κορνέτα.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 

– 11:30, πλατεία Ρήγα Φεραίου
Παιδικό αποκριάτικο πάρτι 

– 18:30 Πατινάδα στους δρόμους της πόλης με την ορχήστρα χάλκινων Bojan Krstic Orkestar 

Ο πολυβραβευμένος Σέρβος με τη χρυσή τρομπέτα και την Νο1 βραβευμένη ορχήστρα υπόσχονται ξέφρενο χορό και διασκέδαση, με πατινάδα που θα ξεκινήσει στις 18:30 στους δρόμους της πόλης.
Ο Bojan Krstić και η ορχήστρα του ζουν στην πόλη Vladičin Han στη Νότια Σερβία. Αυτή η μικροσκοπική πόλη είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες ως η καταγωγή των καλύτερων τρομπετών και χάλκινων ορχηστρών όλου του βαλκανικού ημισφαιρίου. Μεγάλοι μουσικοί από εκεί κέρδισαν διεθνή φήμη κάνοντας περιοδείες σε όλο τον κόσμο, ηχογραφώντας soundtrack ή παίζοντας σε ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Ως αποτέλεσμα, οι τοπικές παραδοσιακές μελωδίες έγιναν γνωστές επιτυχίες σε όλο τον κόσμο. Το Bojan Krstić Orkestar στέκεται ακριβώς σε αυτή την παράδοση.  

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 

Εκδηλώσεις στα χωριά:
Μ. Καλύβια (Καραγκούνικος γάμος σε συνεργασία με τον ΕΛΟΚ), Αγρελιά, Σπαθάδες, Πλάτανος, Ρίζωμα, Καλονέρι, Μεγάρχη, Διαλεχτό, Ράξα, Αγία Μονή

Παραδοσιακά έθιμα στα χωριά του Δήμου, όπως ο καραγκούνικος γάμος στα Μ. Καλύβια, το πέταγμα του χαρταετού, αλλά και εδέσματα των ημερών, αναβιώνουν στα χωριά, με τη συνεργασία των τοπικών Συλλόγων και των κατοίκων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia