Αρχίζει αύριο στα τριήμερο συνέδριο για τις πόλεις του μέλλοντος!

Αρχίζει το τριήμερο συνέδριο Plug & Play Συνέδριο «Restart mAI City» για τις πόλεις του μέλλοντος με τις δράσεις του μέλλοντος

Εκατοντάδες Δήμαρχοι συζητούν με εκπροσώπους της κυβέρνησης και κορυφαίες επιχειρήσεις 

Παρουσιάζονται πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις για τους Δήμους και τους πολίτες

Σε ποιες πόλεις θα ζούμε από το 2020; Πώς θα διαβιούν οι κάτοικοι; Με ένα κουμπί στο smart phone θα βρίσκουμε θέση στάθμευσης; Ποια η σχέση τουρισμού και εσόδων από τη διατροφή για κάθε πόλη; Υπάρχουν παραδείγματα για τις πόλεις της επόμενης δεκαετίας στη χώρα μας;

Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν 52 ομιλητές ενώπιον 500 συνέδρων, που θα παρακολουθήσουν το 1ο Plug & Play Συνέδριο Restart mAI City. Ένα συνέδριο που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ με στόχο την ανάπτυξη μιας «Εξυπνης και Βιώσιμης Πόλης».

Το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου 2019 στον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, οι ομιλίες θέτουν τον στόχο: τη δημιουργία επαφής και δικτύωσης ανάμεσα στις δημοτικές αρχές της χώρας, ώστε οι εφαρμοζόμενες και οι προς υλοποίηση πολιτικές, να συνδυαστούν με λύσεις προς όφελος των πολιτών.

Για τον λόγο αυτόν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επισημαίνει ότι «σημασία έχει να ανταλλάξουμε ιδέες εφαρμόσιμες και άμεσες, να αναδείξουμε τις καλές πρακτικές, να πορευτούμε με κοινό βηματισμό για τις πόλεις μας και τον πολίτη». 

Συμμετοχές

Δεν είναι τυχαίο, επομένως, που προσκλήθηκαν και θα μετάσχουν, υπουργοί, υφυπουργοί και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως οι Π. Θεοδωρικάκος, Κ. Σκρέκας, Γ. Γεωργαντάς. Αλ. Σδούκου, Δημ. Σκάλκος, Γ. Σταμάτης, Αντ. Τζωρτζακάκης, Λεων. Χριστόπουλος, Αντζ. Γκερέκου.  Επίσης, θα αναπτύξουν τις απόψεις τους με απτά παραδείγματα, εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών διεθνώς και στη χώρα μας, σε τομείς τεχνολογίας και ανάπτυξης, όπως Cisco Hellas, Protergia Mytilineos SA, Vodafone Ελλάδας, SingularLogic, Novoville, SPACE HELLAS, OTE, CTO ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε., ERTICO ITS Europe, REBORRN, MINDHAUS, Τράπεζα Τροφίμων, IntelliSoft, GlobiLED και πολλών άλλων από τομείς μάρκετινγκ, επικοινωνίας, σχεδιασμού ανάπτυξης. Επίσης, εκπρόσωποι φορέων ή συνεργειών Δήμων και φορέων, Δήμαρχοι και στελέχη εταιρειών και εκπρόσωποι φορέων ανάπτυξης από ελληνικά ΑΕΙ.

Εξάλλου, οι πιο φιλικές στον πολίτη, λειτουργικές, σύγχρονες και ασφαλείς πόλεις ξεκινούν από τη συνεργασία και την επικοινωνία: η κεντρική κυβέρνηση, οι ΟΤΑ, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες για πρώτη φορά από το κέντρο της Ελλάδας δίνουν το στίγμα τους για το μέλλον της χώρας.

Θεματολογία

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η θεματολογία του Συνεδρίου έχει συνδεθεί τόσο με την Αστική Ατζέντα της Ε.Ε., όσο και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Τις δύο πρώτες ημέρες του Συνεδρίου οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την τρίτη ημέρα, οι σύνεδροι θα γνωρίσουν, θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν για το σύνολο των εφαρμογών και λύσεων που έχουν σχεδιασθεί και υλοποιηθεί στον Δήμο Τρικκαίων (εφαρμογές Smart Trikala, ΜΕΑ, GiSeMi, Activage, κ.λπ.).

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

  • Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των τοπικών πόρων.
  • Προαγωγή της διαφάνειας και του συμμετοχικού σχεδιασμού στη λήψη αποφάσεων.
  • Αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.
  • Αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των μορφών αστικής φτώχειας και η μείωση των ανισοτήτων.
  • Ενίσχυση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
  • Κινητικότητα στις έξυπνες πόλεις.
  • Έξυπνες πόλεις και δίκτυα τηλεπικοινωνιών.
  • Δημιουργώντας μια βιώσιμη πόλη με την αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών.

On line

Στο συνέδριο χρησιμοποιείται πλήθος τεχνολογικών λύσεων και προτάσεων που θα παρουσιαστούν αναλυτικά, ενώ ορισμένες εφαρμογές διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας και ευρηματικότητας.

Η συνεχής ενημέρωση με ζωντανή κάλυψη θα γίνεται από την ιστοσελίδα του συνεδρίου http://restartmaicity.com, την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων https://trikalacity.gr/και από το κανάλι του Δήμου Τρικκαίων στο youtube.

 Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της ΚΕΔΕ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia