Αυγουστιάτικη βραδιά στην Πύλη με ύμνους και τραγούδια της Μικράς Ασίας (Βίντεο)

Μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά, χρωματισμένη από ύμνους και τραγούδια της Μικράς Ασίας, χάρισε στο κοινό της Πύλης το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν.Τρικάλων “Ιωάννης ο Δαμασκηνός”.

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν.Τρικάλων “Ιωάννης ο Δαμασκηνός” σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης, πραγματοποίησαν με επιτυχία μουσική εκδήλωση με ύμνους και τραγούδια της Μικράς Ασίας με τίτλο ” ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΑ” προς τιμήν της Παναγίας και με την συμπληρωση 100 χρονων απο την καταστροφή της Σμύρνης.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το βράδυ της Παρασκευής την κεντρική πλατεία της Πύλης, απολαμβάνοντας μια βραδιά γεμάτη νότες και μελωδίες που δημιούργησαν κλίμα χαράς, συγκίνησης και νοσταλγίας. Στη μουσική εκδήλωση συμμετείχε και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο κ. Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Άρχων Μαϊστωρ της Αγίας Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
Έπαιξαν οι μουσικοί: Μανώλης Καρπάθιος Κανονάκι, Σπύρος Παπανικόλας κιθάρα, Γιώργος Παππάς Λαούτο, Κώστας Γεωργούλης Βιολί, Θοδωρής Γεωργόπουλος Κλαρίνο, Χακάν Μπινγκόλλου ηλεκτρονικό ταμπουρά.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, ο πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν.Τρικάλων “Ιωάννης ο Δαμασκηνός” Αθανάσιος Δημητρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δήμητρα Νάτσινα, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ.Χρυσοστόμου, π. Διονύσιος Κλάδης και η εκπρόσωπος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν.Τρικάλων Μαρία Παυλίδου.

Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Δείτε φωτογραφίες:


Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia