Αγαπούν τον τόπο τους “εθελοντές Γοργογυρίου” (φωτο +video)

Άξιοι συγχαρητηρίων οι άνθρωποι του συλλόγου εθελοντών Γοργογυρίου που δεν σταματούν να αποδεικνύουν εμπράκτως την αγάπη τους για το χωριό τους! Σήμερα ξεχύθηκαν οπλισμένοι με σκούπες, σακούλες, τσουγκράνες αλυσοπρίονα και γάντια στο πανέμορφο μονοπάτι που περπάτησε ο μεγάλος γιατρός της αρχαιότητας Ασκληπιός.

Με θέα τα πλατάνια και το μελωδικό κάλεσμα των γάργαρων νερών του Κεφαλοπόταμου,τα δραστήρια μέλη του συλλόγου εθελοντών Γοργογυρίου προχώρησαν στον εξωραϊσμό της μοναδικής διαδρομής που ακολουθούσε ο Ασκληπιός 3000 χρόνια πριν, για να συλλέξει τα βότανα που χρησιμοποιούσε στις θεραπείες του.

Οι κ.Βασίλειος Γκουβίνας, Αλέξανδρος Κουτσιούμπας, Κώστας Αργυρίου, Νίκος Βερβέρας, Τσιούνης Κώστας (πρόεδρος Κοινότητας Γοργογυρίου) Άγγελος Πατσιατζής καθάρισαν αγόγγυστα από χώματα, κλαδιά και πάσης φύσεως σκουπίδια, 2,5 χλμ περιπατητικής διαδρομής!

Η έκπληξη μου ήταν τεράστια όταν έπεσα πάνω στον “μάχιμο” Αντιδήμαρχο Τρικκαίων κ. Άκη Αναστασίου την ώρα που καθάριζε με σκούπα τα χώματα από το πλακόστρωτο! Η ομάδα εθελοντών Τρικάλων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συλλόγου επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σχολαστικότητα και προσήλωση στο έργο της καθαριότητας!

Λίγα μέτρα παραπέρα Μιχάλης Λάππας (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Τρικκαιών) και Βασίλης Κρανιάς (πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ της ΝΔ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος) με τα εργαλεία καθαρισμού ανά χείρας!

Ο εθελοντισμός σε όλο του το μεγαλείο! Στην αμέσως επόμενη γωνία εκτελούσε το καθήκον της η αντιδήμαρχος Τρικκαίων κα Σοφία Αλεστά, η οποία έλκει την καταγωγή της από το Γοργογύρι! Στην φωτογραφία με τον αγαπημένο της ξάδερφο και υποψήφιο στο τοπικό Γοργογυρίου κ.Κώστα Αργυρίου.

Στη μάχη του καθαρισμού και ο εκπαιδευτικός – φιλόλογος κ Βασίλειος Αδάμος.

Το μονοπάτι ξεκινά από το Γοργογύρι, συνεχίζει κατά μήκος του ποταμού και καταλήγει στις πηγές του διαμορφώθηκαν πριν πολλά χρόνια. Στις μέρες μας προσελκύει αμέτρητους επισκέπτες, αφού αποτελεί μια υπέροχη διαδρομή για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την επαφή με τη φύση.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia