Αυτοί ανέβασαν την γαλανόλευκη στον σταυρό της Μεγάλης Αϊάς Μετεώρων


Μια ανάρτηση στο “kalabakacity” γνωστοποιούσε την τοποθέτηση μιας ελληνικής σημαίας στον σταυρό της Μεγάλης Αϊάς Μετεώρων προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για τους έχοντες την πρωτοβουλία που ξάφνιασε ευχάριστα όλους.

Βέβαια η συγκεκριμένη ενέργεια επικροτήθηκε δεόντως και όπως τονίστηκε, ίσως έπρεπε να έχει γίνει πριν καιρό…

Για να το γνωρίζουν λοιπόν όλοι και παρά το ότι οι πρωταγωνιστές αυτής της όμορφης και καθόλα αξιέπαινης και πατριωτικής πρωτοβουλίας-ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία και ως επτασφράγιστο μυστικό, αυτό που έκαναν ανήμερα της 25ης Μαρτίου-ήταν κάποιοι νεαροί μαθητές της πόλης.

Πρόκειται για τους Νάσο Βλάχο, Γιάννη Ζιώγα, Αντώνη Ντάπα και Χρήστο Τσέλιο που συνέλαβαν την ιδέα και κατέστρωσαν το σχέδιο υλοποίησης της.

Αφού συγκέντρωσαν τα χρήματα από το χαρτζιλίκι τους έσπευσαν σε κατάστημα της πόλης αγόρασαν την σημαία και γεμάτοι χαρά, πάθος και εθνική υπερηφάνεια πήραν το ανηφορικό μονοπάτι και έφτασαν στο σταυρό της Μεγάλης Αϊάς όπου και την κρέμασαν για να κυματίζει προς τιμή των ηρώων της επανάστασης του 1821.

Τα παιδιά λίγο πριν ανεβάσουν τη σημαία έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία-απουσιάζει από αυτή ο εκτελών χρέη φωτογράφου Χρήστος Τάσιος- και πήραν το δρόμο της επιστροφής ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και ελεύθεροι όπως όλοι μας, χάρη στην θυσία των προγόνων μας.

meteoravoice.com.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia