Αχιλλέας Λιούτας: «Άμεση στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής»

Επιστολή Προέδρου Ε.Α.Σ. Τρικάλων στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενεργοποίηση προγραμμάτων στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής και την μεταποίηση αυτής. 

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.

Κοινοποίηση: Πρόεδρο ΣΑΣΟΕΕ κ. Αλέξανδρο Κοντό. 

Κύριε Υπουργέ,

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι θεμελιώδους σημασίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε.  Απαιτείται ένας επανασχεδιασμός μιας νέας πολιτικής που θα επιτρέψει την ελληνική γεωργία να ανταποκριθεί στο ρόλο που είχε πάντα στις κρίσιμες στιγμές. Εκείνο του στυλοβάτη της εγχώριας παραγωγής και  ελληνικής οικονομίας ειδικά τώρα που το περιβάλλον προσφέρεται γιατί το κοινοτικό πλαίσιο χαλαρώνει, νέοι οικονοµικοί πόροι για τη γεωργία αναζητούνται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το «έκτακτο αγροτικό πρόγραµµα»  που ζητούν οι παραγωγικοί φορείς από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που θα µπορούσαν να στηρίξουν ουσιαστικά τις ταµειακές ροές των εκμεταλλεύσεων.

Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο  πλέγμα πολιτικών με ουσιαστική στήριξη των αγροτών στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου υποστήριξης  της εγχώριας αγροτικής παραγωγής και στήριξης των επενδύσεων στον πρωτογενή τοµέα, τώρα όσο είναι ακόμη καιρός.

Επίσης,  θεωρώ επιβεβλημένη την ΑΜΕΣΗ ενεργοποίηση, με νέους προϋπολογισμούς, όλων των προγραμμάτων του πρωτογενούς τομέα, όπως Δράση 4.2.1 – Μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη, Σχέδια Βελτίωσης,  Νέων Αγροτών, LEADER κ.α. προκειμένου να στηριχθεί στην πράξη ο παραγωγικός και αγροδιατροφικός τομέας της χώρας.

Με εκτίμηση

Αχιλλέας Λιούτας

Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia