Βαλάντης Τσιούτσιας στην ΕΡΤ Λάρισας: «Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος της οκταετίας της παρούσας δημοτικής αρχής»

Το πρόσωπο των ημερών στην περιοχή της Πύλης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βαλάντης Τσιούτσιας, που ανακάτεψε για τα καλά την προεκλογική τράπουλα στο αυτοδιοικητικό τοπίο, μίλησε στον Αλέξανδρο Ζαούτσο και την Εκπομπή Ανοιχτά Μικρόφωνα, ΕΡΤ Λάρισας (98,3 fm) για τη συμπόρευση με τον υποψήφιο δήμαρχο Θοδωρή Χήρα και την εδραία πίστη του ότι έφτασε η ώρα της αλλαγής σελίδας:

«Γίνεται πορεία στο μέλλον ώστε να αλλάξει πορεία ο Δήμος Πύλης. Μαζί με τον Θοδωρή Χήρα, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του όλου εγχειρήματος και γω θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ο κόσμος έδειξε έναν ενθουσιασμό ότι υπάρχει πλέον μια ενιαία παράταξη, η οποία μπορεί να δώσει νέα πνοή στον δήμο μας, για να γίνει μια αλλαγή σελίδας στο τόπο μας επιτέλους μετά από οχτώ χρόνια της παρούσας δημοτικής αρχής, όπου ουσιαστικά δεν είχαμε κάποιο έργο, θεωρούμε ότι είμαστε το μέλλον και μεις θα πορευτούμε γι’ αυτό. Δυστυχώς, λέμε την αλήθεια στον κόσμο. Παντού υπάρχουν μισά έργα, δεν υπάρχει ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δεν κατάφερε πουθενά να κάνει εγκαίνια. Τα μόνα εγκαίνια που έκανε ήταν στην πλατεία της Πύλης όπου έκανε εγκαίνια την έναρξη εργασιών και όχι την περάτωση αυτής. Να πάμε στο αθλητικό κέντρο στο ΚΟΡΠ όπου λιμνάζει τόσα χρόνια, να πάμε στο γήπεδο του Παλαιομονάστηρου που ακόμα είναι στη μέση και μάλιστα ήρθε μια μελέτη για να γίνει ένα γήπεδο χωρίς κερκίδες και χωρίς αποδυτήρια. Το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ασφαλτιστρώσεις στον κάμπο και καλώς τις έκανε αλλά δεν έδωσε καμία άλλη προτεραιότητα. Ξεκίνησε από το δρόμο, ο οποίος οδηγεί στο χοιροστάσιο του κ. Μαράβα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε την τύχη τα τελευταία χρόνια να διοργανώνεται ένας Μύλος των Ξωτικών ο οποίος προσελκύει πάρα πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα και χώρες των Βαλκανίων όμως το ποσοστό των επισκεπτών που έρχεται στα ορεινά μας είναι πάρα πολύ μικρό. Εμείς θα μπορούσαμε αναδεικνύοντας τα μέρη και φτιάχνοντας τις υποδομές που πρέπει όπως τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού, να παρουσιάσουμε τα θρησκευτικά μνημεία που έχουμε στον ορεινό να αναδείξουμε τον πιο δημοφιλή προορισμό την Ελάτη και το Περτούλι, να κάνουμε κάποιες δράσεις τα χριστούγεννα για να φέρουμε κόσμο προς τα πάνω. Η Πύλη είναι ένα πέρασμα και δυστυχώς με την χάραξη του περιφερειακού δρόμου έγινε το απόλυτο πέρασμα, δεν σταματάει κανείς στην Πύλη δεν έχει κάποιο σημειο ενδιαφέροντος για να μείνει κάποιος έστω για μία δύο ώρες. Να δει πόσο παραδοσιακό και όμορφο χωρίο είναι η πρωτεύουσα του Δήμου. Και τα πεδινά μας έχουν ωραία σημεία ενδιαφέροντος, όπως η αρχαία Γόμφοι, το κονάκι του Δερβέναγα, η αρχαία Πιάλεια τα οποία θα μπορούσαν να κρατήσουν τον επισκέπτη για δύο τρία βράδια και να μείνουν χρήματα στην περιοχή μας.

Μας ακολουθούν όλοι οι σύμβουλοι που ήταν μαζί μου και υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν ενεργά με υποψηφιότητα για να βοηθήσουν με τις ιδέες τους και την όρεξη για δουλειά που έχουν. Θα δούμε άμεσα αποτελέσματα θέλουμε να κεφαλαιοποιήσουμε ουσιαστικά αυτόν τον ενθουσιασμό του κόσμου προς το πρόσωπο μας και πιστεύω τους ότι θα είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή.

Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος της οκταετίας της παρούσας δημοτικής αρχής. Πρέπει πρώτα το σημείο ενδιαφέροντος, η Πύλη, να ξαναγίνει πρωτεύουσα, τώρα είναι χωριό. Τα ορεινά μας πρέπει να τα αναδείξουμε όπως και τους αρχαιολογικούς χώρος. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την καθημερινότητα και να δώσουμε ιδαίτερη έμφαση στη γεωργία και την κτηνοτροφία που είναι πολύ σημαντική για την περιοχή μας. Με συντονισμό θα μπορέσουμε να πάρουμε κοινοτικά προγράμματα, να σας ενημερώσω ότι η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων τα τελευταία είναι 0%, ούτε ένα κοινοτικό κονδύλιο. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια.

Μας περιμένει δουλειά μπροστά μας, να αλλάξουμε την όλη ιστορία της περιοχής μας πράγμα που θέλουμε πάρα πολύ γιατί ζούμε εδώ είμαστε εδώ καθημερινά βλέπουμε τον κόσμο αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και εισπράττουμε κάθε μέρα δυσαρέσκεια.»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia