Βασίλης Τριτάκης: “Το κολχικό είναι το καλύτερο φάρμακο κατά του καρκίνου” (φωτ.&video)

Μια εμβληματική προσωπικότητα από το χώρο της ολιστικής ιατρικής, ο φυσικός ιατρός Βασίλης Τριτάκης, πραγματοποίησε μια εξόχως ενδιαφέρουσα ομιλία για την υγεία, στην κατάμεστη αίθουσα του Art gallery hotel στα Τρίκαλα.

Εισηγητής της ημερίδας με τίτλο «Πρόληψη και Υγεία» ήταν ο φαρμακοποιός Βασίλης Τσιούτσιας, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Ο κεντρικός καλεσμένος της εκδήλωσης, στην πρώτη ενότητα ανέπτυξε ομιλία με θέμα την αρχαία ελληνική ιατρική των βοτάνων ενώ στη 2η ενότητα ανέλυσε την αξία της φυτικής διατροφής στην μακροχρόνια πρόληψη και υγεία, τονίζοντας τις τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε. Η συζήτηση επεκτάθηκε και στη χρησιμότητα των συμπληρωμάτων διατροφής.

Ο Βασίλης Τριτάκης γεννήθηκε στον Βόλο το 1956, με ρίζες από Σπάρτη και Κρήτη. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 1974.

Το 1981-1984 έκανε ειδικότητα Παθολογικής Ανατομικής στο ΚΑΤ Κηφισιάς με σκοπό να συνεχίσει μετά στην Ανθρωπολογία που δεν υπήρχε τότε σαν έδρα στην Ελλάδα.

Από το 1978 (φοιτητής ακόμη) αρχίζει να ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και Ασία. Βρίσκει την ξεχασμένη φυλή των Καλάς στον Ινδοκαύκασο (ελληνική φυλή που επιβίωσε στο Β. Πακιστάν μετά την Μακεδονική εκστρατεία)και την κάνει πρώτος γνωστή στην Ελλάδα. Με τα μεγάλα ταξίδια του στην Ασία, συνειδητοποιεί ότι το ελληνικό στοιχείο και ο πολιτισμός είναι ζωντανά και ξακουστά μέχρι πέρα από το Γάγγη ποταμό και ότι η αρχαία ελληνική ιατρική έχει επηρεάσει τις ντόπιες ιατρικές.

Το 1979 διέσχισε Τουρκία, Πακιστάν, Αραρατ, Περσία, Αφγανιστάν, Νεπάλ, Ινδίες όπου άρχισε να μαθαίνει τα βότανα της Αγιουρβέντα και να επανεκτιμά βαθύτατα την αρχαία ελληνική ιατρική, που είναι θρύλος σε όλη την Ασία. ( μεγάλες φαρμακοεταιρίες που δημιουργούν φυσικά φάρμακα, βασισμένα στις συνταγές του Ιπποκράτη).

Το 1982 αρχίζει να διδάσκεται τον Βελονισμό όταν πρωτο-ταξιδεύει στο Hong-Kong και το 1989 τελειώνει τις σπουδές της Κινέζικης Παραδοσιακής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Nanjing στην Κίνα. Έχει λάβει εξειδικευμένες γνώσεις Βελονισμού από τις σχολές: Σρι Λάνκα – Colombo, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν –Taichung, Ταϊλάνδη – Chang Mai, Κορέα – Seoul, Ιαπωνία –Tokyo κλπ. Στην Κίνα συνεχίζει μέχρι τώρα να ταξιδεύει κάθε δύο χρόνια και να παρακολουθεί εξελικτικά σεμινάρια σε πανεπιστήμια Βελονισμού και Φυτοθεραπείας.

Επίσης στην Κεντρική και Νότια Αμερική, στον Αμαζόνιο και τις Άνδεις, ενδιαφερόμενος για τα βότανα και τις παραδοσιακές θεραπευτικές των Μάγιας, Αζτέκων και Ίνκας με αποστολές Εθνοφαρμακολογίας των πανεπιστημίων του Τέξας, του Purdue και του αμερικάνικου συμβουλίου των βοτάνων.

Συνεργάζεται τώρα στον τομέα της Φυτοθεραπευτικής με τα πανεπιστήμια Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Αριζόνα με τον καθηγητή Άντριου Βάιλ και Νέου Μεξικού των Ενωμένων Πολιτειών με την γιατρό καταγωγής Ναβάχο, Τιεραόνα. Στο Βέλγιο με το Διεθνές Ινστιτούτο Φυτοθεραπείας (διατηρώντας με όλα συνεχόμενη εκπαίδευση).

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia