Βασίλης Τσιουτσιας για την αλληλεπίδραση τροφίμων με αντιβιοτικά.Αναλυτικά οι περιπτώσεις!

Συνέντευξη στο Trikalafocus παραχώρησε ο έγκριτος Τρικαλινός φαρμακοποιός κ.Βασίλης Τσιούτσιας, με αφορμή τα εντυπωσιακά αποτελέσματα έρευνας Πανεπιστημιακού ιδρύματος, που αφορούν στην ασπίδα προστασίας που υψώνουν τα αντιβιοτικά για τον οργανισμό μας όταν συνδυάζονται με ζάχαρη!

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού <<Nature>> , η κατανάλωση ορισμένων αντιβιοτικών μαζί με τη ζάχαρη αυξάνει την αποτελεσματικότητα τους εναντίον “δύσκολων” βακτηρίων όπως το e.coli και ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος.Πάντως, ο κ.Τσιούτσιας εφιστά την προσοχή όλων μας, καθώς τα όσα τρώμε ή πίνουμε μπορούν να επηρεάσουν και την ασφάλεια των φαρμάκων,κάνοντας τα επικίνδυνα ή ακόμα και τοξικά για τον οργανισμό μας.

Στο video που παραθέτουμε,ο κ.Βασίλης Τσιούτσιας αναλύει διεξοδικά τις περιπτώσεις κατά τις οποίες κάνουμε χρήση αντιβιοτικών όπως: Με άδειο ή γεμάτο στομάχι ποιες κατηγορίες πολιτών κινδυνεύουν περισσότερο χρήση με νερό το περιβόητο γκρειπφρουτ -Φυλλώδη λαχανικά και αντιπηκτικά δεν πάνε μαζί Όχι γαλακτοκομικά με συγκεκριμένες αντιβιώσεις προσοχή στο αλκοόλ καφέ με τα παυσίπονα; Στοπ στο αλάτι τα <<αθώα >> βότανα και συμπληρώματα Τι συμβαίνει με τις φυτικές ίνες. Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του κ.Βασίλη Τσιούτσια!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia