Βατόμουρα…. είναι η εποχή τώρα στα ορεινά χωριά η συγκομιδή του, εξίσου νόστιμα όσο και υγιεινά, πλούσια σε ανθοκυανίνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, αυτά τα βαθιά μωβ μούρα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά.
Τρώγονται συνήθως μόνα τους αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα ευέλικτα φρούτα σε ψητά επιδόρπια και προϊόντα ζύμης, να τα προσθέσετε σε φρουτοσαλάτες και στο γιαούρτι ή να τα μετατρέψετε σε σάλτσες ή μαρμελάδες…
Ευάγγελος Γιαννούχος