Βοήθησε τον συνάνθρωπο σου πριν την αυτοκτονία!

Την δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγείας διοργανώνει την προσεχή Πέμπτη 17 Οκτώβρη το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας.

Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού και η πρόληψη δυσάρεστων περιστατικών. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας. Στη διάρκεια αυτής θα διεξαχθεί ενημέρωση από τη συντονίστρια του Κέντρου Υγείας κα Βιολέτα Ροκκά και την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας κα Δήμητρα Παπαστεργίου, ενώ η εμψυχώτρια κα Βάσω Γκουγκαρά θα απαγγείλει κείμενα σχετικά με την ψυχική νόσο.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η 10η Μέρα του Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την ψυχική υγεία. Φέτος ειδικά η μέρα είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση για την ψυχική υγεία και τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου και στην πρόληψη των αυτοκτονιών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάθε 40 δευτερόλεπτα καταγράφεται ένας θάνατος από αυτοκτονία. Στο πλαίσιο αυτό καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia