Γαρδικι fans: Οικολογική καταστροφή η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον Ασπροπόταμο

Συνεδρίασε απόψε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύλης με σκοπό να ενημερωθούν από τους Νίκο Στεφανάτο του Κέντρου ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας και Τάκη Γρηγορίου της Greenpeace, οι σύμβουλοι αναφορικά με την δημιουργία αιολικών πάρκων στην περιφέρεια του Δήμου Πύλης.
Παρόντες και οι Γαρδικιώτες εκπρόσωποι, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ούτρας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κουτσονάσιος και Ευάγγελος Κουτής.
Τέθηκαν ερωτήσεις στους δύο εκπροσώπους από τους περισσότερους συμβούλους.
Ο Κώστας Ούτρας, αναφέρθηκε στην δύσκολη μορφολογία των βουνών μας, είπε ότι κανείς δεν είναι αντίθετος στην πράσινη ανάπτυξη, ρώτησε αν τα μηχανήματα θα μεταφερθούν δι αέρος η οδικώς, γιατί αν χρειαστεί να ανοίξουμε δρόμους, να κόψουμε δένδρα και να καταστρέψουμε το βουνό είμαστε όλοι αντίθετοι.
Ο Γιάννης Κουτσονάσιος επικεντρώθηκε στο γεγονός της μη σωστής πληροφόρησης των τοπικών κοινωνιών απο τους κοινοτικούς εκπροσώπους, που ούτως ή άλλως στο σύνολο τους είναι αντίθετοι και της μη συμμετοχής αυτών στην τελική λήψη απόφασης για εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.

Παρέμβαση έκανε και η ιστοσελίδα μας Γαρδίκη Fans, η οποία συμμετείχε στην διαδικτυακή συνεδρίαση και για μια ακόμη φορά υπογραμμίσαμε την οικολογική καταστροφή που θα επιφέρει στον ορεινό όγκο του Ασπροποτάμου η εγκατάσταση αιολικών πάρκων καθώς και η μετέπειτα διαδικασία της ανακύκλωσης αυτών των κατασκευών.
Τοποθετήθηκαν οργανώσεις και φορείς που αντιτίθενται στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
Έγινε η αρχή, άνοιξε η συζήτηση και θα επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον ώστε όλοι να ενημερωθούν εγκαίρως και να μην βρεθούμε ως Δήμος και ως κοινότητες προ τετελεσμένων γεγονότων.

(απο τη σελίδα στο fb Γαρδικι fans)

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia