Γεωργία Καραΐσκου: Οργή και θλίψη για τις καταστροφές στο σχολείο “κόσμημα”

Κυρίες και Κύριοι,
Η εικόνα που αντικρίσαμε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Σχολείο της Πηγής μόνο οργή και θλίψη μπορεί να μας προκαλέσει. Οργή για την καταστροφή που υπέστη ένα σχολείο «κόσμημα» όπως είναι αυτό της Πηγής και θλίψη γιατί οι υπαίτιοι της καταστροφής δεν έχουν ιδέα για την αξία ενός σχολικού χώρου ως θεσμό που εξυπηρετεί πέρα από την διαπαιδαγώγηση και εκμάθηση των παιδιών και τις κοινωνικές ανάγκες και λειτουργίες της ευρύτερης περιοχής. Το σχολικό περιβάλλον συνεπώς δεν ανήκει προσωπικά σε κανέναν μας και υποχρέωση κυρίως της Δημοτικής Αρχής αλλά και όλων μας είναι η προστασία και ο σεβασμός απέναντι του.


Λυπηρές επίσης για εμένα προσωπικά ήταν και κάποιες αντιδράσεις του τύπου «Δεν έγινε και τίποτα σοβαρό» ή «Δεν ήταν και καμιά μεγάλη ζημιά». Δεν ξέρω πως μπορεί κάποιος να κοστολογήσει ή να θεωρήσει σημαντική μια ζημιά, για εμένα προσωπικά πάντως, ζημιά δε θεωρείται μόνο η υλική καταστροφή αλλά είναι και η ηθική, δηλαδή η καταστροφή που υπέστη μέσα από αυτό το γεγονός η παιδεία της περιοχής μας.
Χρέος των αρχών και των αρμόδιων φορέων είναι να βρει και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους αυτής της απαράδεκτης πράξης, ενώ χρέος της Δημοτικής Αρχής και του καθένα από εμάς προσωπικά είναι το Δημοτικό Σχολείο της Πηγής να λειτουργήσει και πάλι από αύριο ομαλά και χωρίς «πληγές». Θα ήθελα επίσης να επισημάνω πως δυστυχώς η εν λόγω καταστροφή είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί και σημαντικό υλικό αρχείων και εντύπων του σχολείου πολλών χρόνων κάτι το οποίο επίσης αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την ηθική υπόσταση και την λειτουργία του σχολείου μας.


Ακόμη, οι ζημίες οι οποίες υπέστη το σχολείο της Πηγής είναι ήδη σε φάση αποκατάστασης και ευελπιστούμε να τελειώσουν όσο το δυνατόν συντομότερα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους χωριανούς και δασκάλους για την πολύτιμη βοήθεια τους στην ανασύσταση του σχολικού χώρου.
Τέλος, απευθυνόμενη σε όλους, ευελπιστώ και εύχομαι το γεγονός αυτό να αποτελέσει το τελευταίο «τραύμα» για την τοπική μας κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και επισημαίνω την ανάγκη για την προστασία και φροντίδα όλων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας και ιδιαίτερα των σχολικών χώρων που αποτελούν ένα κληροδότημα στα παιδιά μας. Είναι υποχρέωση όλων μας να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας και να μεριμνήσουμε για την διαπαιδαγώγηση τους.

Με εκτίμηση,
Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ Πύλης
Γεωργία Καραΐσκου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia