Γιάνης Βαρουφάκης: Το πτώμα της Ελληνικής Οικονομίας θρέφει όρνεα!

Τους βασικούς αξονες του προγράμματος του ΜέΡΑ25 παρουσίασε στη διάρκεια ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, ο γραμματέας του πολιτικού φορέα Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδος στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όρους οικονομικούς που θα επέτρεπαν στην οικονομία της χώρας να μπει ξανά στις ράγες της ανάπτυξης.

Ξεκαθάρισε ο, τι είναι πλάνη ο ισχυρισμός του Σύριζα ότι έχουμε βγει από μνημόνιο τον περασμένο Αύγουστο, καθότι οι κυβερνώντες μας έχουν δεσμεύσει, για πολλά χρόνια, σε ένα ακόμα πιο σκληρό τέταρτο μνημόνιο. Ο Γραμματέας του Μερα25 κατέστησε σαφές ότι η χώρα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν είχε βγει από την ευρώζώνη, με κόστος, σαφώς λιγότερο από αυτό των συνεχιζόμενων μνημονιων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού που παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των υποψηφίων ευρωβουλευτών και της συντοπίτισσας Σοφίας Σακοράφα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέλυσε την πολιτική αντιμετώπισης των λεγόμενων “κόκκινων δανείων”, εξήγγειλε άμεση μειωση του Φ.Π.Α στο 18%, αναβάθμιση του ευρύτερου Δημοσίου τομέα με “Δημόσιο 2 ταχυτήτων” όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Το ΜέΡΑ25 ρίχνει τεράστιο βάρος στην ενεργειακή πολιτική που αποβλέπει στην προστασία του περιβάλλοντος, κρούοντας παράλληλα των κώδωνα του κινδύνου για το αβέβαιο μέλλον του πλανήτη, επικαλούμενος τη συνεχή απειλή του φαινομένου του Θερμοκηπίου. Δεν σας λέει κάτι το – 50 βαθμούς Κελσίου που έδειξε ο υδράργυρος τον περασμένο Γενάρη στην Ουάσιγκτον;

“Είμαστε υπέρ των ανεπτυγμένων τεχνολογικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας” πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης που χαρακτήρισε έγκλημα το πρωτόκολλο συμφωνίας με τον Πρωθυπουργό του Ισραηλ Νετανιάχου για συνεκμεταλλευση των κοιτασμάτων υδρογανανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia