Γιάννης Χάιδος για ελλείψεις φαρμάκων: «Ασθενείς και φαρμακοποιοί ανεβαίνουμε έναν καθημερινό Γολγοθά»

Άρθρο του εν δυνάμει υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Τρικάλων και φαρμακοποιού Γιάννη Χάιδου, για τις ελλείψεις φαρμάκων και την ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην καθημερινότητα των συναδέλφων του και των πολιτών.

Δεύτερη μέρα του χρόνου και δυστυχώς , όχι μόνο δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα των φαρμάκων γίνονται πλέον μη διαχειρίσιμα…

Τους τελευταίους δύο μήνες ασθενείς και φαρμακοποιοί ανεβαίνουμε έναν καθημερινό Γολγοθά. Ο λόγος δεν είναι άλλος από αυτόν που έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο, τις ελλείψεις φαρμάκων. Οι ελλείψεις βρίσκονται σε κάθε θεραπευτική κατηγορία, φτάνοντας πια σε ό,τι πιο απαραίτητο και χρήσιμο.

Σε έναν χειμώνα που δείχνει τα δόντια του με χιλιάδες κρούσματα εποχιακής γρίπης , δυστυχώς δεν μπορούμε να παρέχουμε στους ασθενείς ούτε τα πλέον απαραίτητα. Αντιβιοτικά , αντιπυρετικά , παυσίπονα και αποσυμφορητικά μύτης έχουνε γίνει δυσεύρετα , αναγκάζοντας τους ασθενείς ή τους γονείς μικρών παιδιών να περιοδεύουν σε όλα τα φαρμακεία μιας περιοχής για να εξασφαλίσουν , αν φυσικα σταθούν τυχεροί , τα απολύτως αυτονόητα .

Αφορμή της σημερινής μου ανάρτησης δεν είναι άλλη από την τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού , ο οποίος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τις τεράστιες ευθύνες που βαραίνουν τον ίδιο και τους μηχανισμούς ελέγχου του υπουργείου που προΐσταται , μας είπε ορθά κοφτά πώς οι γονείς αγοράζουν και στοκάρουν τα φάρμακα και κάπως έτσι φτάνουμε στις ελλείψεις!!

Για να το πούμε και επιστημονικά , κατά τον κύριο υπουργό οι γονείς και όσοι φροντίζουν ασθενείς δημιουργούνε προκλητή ζήτηση βαδίζοντας για ώρες στους δρόμους και στο κρύο για να αγοράσουν τα φάρμακα που δεν τους ειναι απαραίτητα!

Φυσικά το θέμα των φαρμάκων μπροστά στα υπόλοιπα μεγάλα θέματα που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας μπορεί να μοιάζει κάτι μικρό όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να ζει στην ασφάλεια των αδέκαστων και αμερόληπτων δημοσκοπικών αποτελεσμάτων .

Άραγε ο άνθρωπος που σε μια θητεία του σε ένα πολύπαθο υπουργείο κατάφερε να βάλει τις υποδομές για τη μεγάλη διάλυση του Εθνικού συστήματος υγείας είναι αυτός που περιμένουμε να λάβει εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την κοινωνία από την θύελλα των εξαγωγών των φαρμάκων στο βωμό του κέρδους;;;;

Πραγματικά με λυπεί ιδιαίτερα η στιγμή που με απορία οι ασθενείς μας ρωτούνε γιατί και αντι να ασκήσουμε το καθήκον μας να πρέπει απλά να τους παρηγορήσουμε εξηγώντας τους πως για κάποιους η υγεία και η κανονικότητα στην αγορά του φαρμάκου δεν είναι προτεραιότητα .

Πραγματικά , όποιος αμφιβάλλει και αμφισβητεί ακόμη πως υπάρχει τεράστια ανάγκη για αλλαγή και γρήγορα , τον καλώ την Παρασκευή να επισκεφτεί το φαρμακείο μου που εφημερεύει και είμαι αισιόδοξος πως θα πειστεί για το αντίθετο…

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia