Γιάννης Χάιδος: «Η δικαιοσύνη στην αγροτική παραγωγή θα επανέλθει. Δικαιοσύνη παντού….»

Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Νίκαια της Λάρισας, με κυρίαρχο θέμα τη νέα ΚΑΠ και το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα παραβρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Γιάννης Χάιδος. Δείτε την αιχμηρή ανάρτηση του για το δυσοίωνο μέλλον των αγροτών και την ελπίδα που μπορεί να φέρει η χάραξη νέου στρατηγικού σχεδιασμού, που θα επαναφέρει τη δικαιοσύνη στην αγροτική παραγωγή:

Την Παρασκευή 2/12 συμμετείχα στην εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας που έλαβε χώρα στη Νίκαια της Λάρισας , με αντικείμενο συζήτησης τη νέα ΚΑΠ και το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο Νίκαιας , από αγρότες, κτηνοτρόφους και φορείς αγροτικών συνεταιρισμών παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μια ιδεατή πραγματικότητα.

Ενώ ο περιφερειάρχης ομολογούσε πως στην εφαρμογή της επόμενης ΚΑΠ ουσιαστικά χάνονται πάρα πολλά χρήματα για τους αγρότες της Θεσσαλίας, ο υπουργός ευλογούσε τα γένια του υπουργείου για την κατάκτηση που πέτυχε να διατηρηθούν αμείωτα τα κονδύλια της νέας ΚΑΠ…

Επιπλέον , ομολόγησε πως σε περιοχές που εντάχθηκαν σε προγράμματα απονιτροποίησης , όπως και η Θεσσαλία, δε θα ξαναδοθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στο καλαμπόκι.

Παράλληλα στη νέα ΚΑΠ καταργείται το πρασίνισμα , κάτι που λαμβάνανε καθολικά όλοι οι παραγωγοί και αντικαθίσταται από το νέο σύστημα των οικολογικών σχημάτων.

Δυστυχώς σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου η αγροτική παραγωγή βρίσκεται στα χέρια ενός κουρασμένου και γερασμένου εργατικού δυναμικού σε ποσοστό πάνω από 60% οι επιδοτήσεις αποτελούν το 75% του εισοδήματος αυτών των ανθρώπων.

Έτσι λοιπόν ο Εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός που κατέθεσε έπειτα από πολλές διορθώσεις η κυβέρνηση, ακόμη υπολείπεται αρκετά από το επιθυμητό και αναγκαίο αποτέλεσμα για τους ανθρώπους που με πόνο ψυχής δίνουν τη μάχη της επιβίωσης στον πρωτογενή τομέα…

Εδώ φυσικά αξίζει να προσθέσουμε την αναλγησία της κυβέρνησης που δεν φάνηκε για ακόμη μια φορά συνεπής στις πληρωμές στο τέλος του μήνα Νοεμβρίου.

Η μοναδική συνέπειά της είναι μόνο στην πλήρη απελευθέρωση των τραπεζών και των ξένων funds να αποστέλλουν τα εξώδικα στους αγρότες εν μέσω ενεργειακού Αρμαγεδώνα και ραγδαίων αυξήσεων, δεσμεύοντας παράνομα ακόμη και λογαριασμούς με επιδοτήσεις κοινοτικών πόρων που προστατεύονται ρητώς…

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν ανάγκη ενα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει στρατηγικό σχεδιασμό τόσο σε επίπεδο διανομής των κοινοτικών πόρων , όσο όμως και ανάπτυξης του παραγωγικού αγροτικού μοντέλου, με έμφαση στην καινοτομία και την οικολογική ανάπτυξη.

Τα λόγια και οι φιέστες πλέον δεν οδηγούν πουθενά και σύντομα η κυβέρνηση που σε ένα τόσο νευραλγικό υπουργείο άλλαξε τρεις υπουργούς και τέσσερις προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ ως σήμερα , υπό το βάρος της οσμής μόνο σκανδάλων θα αποτελέσει παρελθόν…

Για μας οι αγρότες δεν είναι αόρατοι και ασφαλώς σύντομα μετά τις πολυπόθητες εκλογές θα τους στηρίξουμε στην πράξη…

Γνωρίζουμε, μπορούμε και τους το οφείλουμε!

Η δικαιοσύνη στην αγροτική παραγωγή θα επανέλθει.

Δικαιοσύνη παντού…

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia