Γιάννης Χάιδος: «Η επαφή με τους ανθρώπους στο τέλος ενός τόσο κουραστικού τριημέρου σε γεμίζουν με χαρά και θετική διάθεση»

Όσο περνούνε οι μέρες οι προεκλογικοί ρυθμοί  ανεβαίνουν…

 Τρεις ημέρες πλούσιας δράσης τελειώνουν ,  όμως η επαφή με τους ανθρώπους στο τέλος ενός τόσο κουραστικού τριημέρου σε γεμίζουν με χαρά και θετική διάθεση.

 Παρασκευή και Σάββατο με τους συνυποψηφίους μου , περιοδεύσαμε στις λαϊκές αγορές της Πύλης και της Φαρκαδόνας όπου διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι τι επιφυλάσσει η πολιτική Μητσοτάκη για τους πολίτες , με την ακρίβεια να καλπάζει και δυστυχώς έμποροι , παραγωγοί και καταναλωτές να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

 Η συνέχεια της Κυριακής δόθηκε στα όμορφα χωριά του παλιού Δήμου Τυμφαίων , στην περιοχή της Καλαμπάκας. Πανέμορφα χωριά που ρημάζουν , μιας και πλέον κατοικούνται από ελάχιστους κατοίκους. Η έκρηξη στην τιμή των καυσίμων πλέον δεν επιτρέπει , ακόμη και σε όσους κατοικούν στα μεγάλα αστικά κέντρα , να επισκεφτούνε τη γενέθλια γη και έτσι η εγκατάλειψη σε λίγο θα οδηγήσει στην απόλυτη ερημοποίηση.  

 Ελάχιστοι νέοι που με παράπονο και πικρία μας μετέφεραν πως η επίσκεψη στην πόλη των Τρικάλων εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης μοιάζει μακρινό ταξίδι. Μόνη διέξοδος η μετανάστευση που ξυπνά στις περιοχές τους μνήμες παλαιών εποχών.

 Έσφιξα το χέρι τους και με βαριά ευθύνη τους υποσχέθηκα πως δε θα ξεχάσω ποτέ τον τόπο τους και τους ίδιους.

 Στο δρόμο της επιστροφής ανάμεσα στα μεικτά συναισθήματα κυριάρχησε εκείνο της αίσθησης μοναδικού πλούτου απο τη γνωριμία με τόσους ανθρώπους αγνούς και μαχητές…

Συνεχίζουμε…..

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia