Γιάννης Χάιδος: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χωρίς τον αγρότη και τον παραγωγό θα ρημάξει σύντομα…

Γιάννης Χάιδος: Οι αιτίες της αγροτικής εξέγερσης των Τρικάλων είναι σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ

Το μήνυμα του για την Επέτειο της αγροτικής εξέγερσης των Τρικάλων στέλνει μέσα από ανάρτηση του στα social media, ο εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννης Χάιδος. Τονίζει πως σήμερα οι αγρότες βιώνουν μια επανάληψη της ιστορίας λόγω των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Τονίζει δε πως θα σταθεί δίπλα τους γιατί η περιφέρεια Θεσσαλιας είναι μια περιφέρεια που χωρίς τον αγρότη και τον παραγωγό θα ρημάξει σύντομα… Δείτε το μήνυμα του:

Σημερινή ημέρα μνήμης…

Επέτειος για την αγροτική εξέγερση των Τρικάλων.

Οι αιτίες αυτής της εξέγερσης είναι σήμερα πιο επίκαιρες απο ποτέ.

Αμοιβές των εργατών χαμηλές , με την εργασία ημερησίως να ξεπερνά τις 10 ώρες και φυσικά η Κυριακή σπανίως ήταν αργία . Παράλληλα , το μεγαλύτερο μέρος της γης στα χέρια των λίγων.

Σήμερα λοιπόν οι αγρότες βιώνουν μια επανάληψη της ιστορίας. Τεράστια κόστη παραγωγής και έκρηξη τιμών στην ενέργεια τους αφήνουν στο τέλος μόνο ατελείωτες ώρες εργασίας στο χωράφι και φυσικά συσσωρευμένα χρεη.

Το μεγαλύτερο μέρος της γης σήμερα υποθηκευμένο στους σύγχρονους τσιφλικάδες, τα funds και τις εισπρακτικές εταιρίες.

Βέβαια όπως και τότε , οι αγρότες για την κυβέρνηση είναι αόρατοι. Καμία μέριμνα για το ακατάσχετο των επιδοτήσεων όπου οι τράπεζες αρνούνται να εφαρμόσουν , χωρίς καμία τιμωρία.

Για την επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου μισόλογα , καθυστερήσεις και θα δούμε πριν τις εκλογές να το χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες ως μέσο εκβιασμού για άλλη μια φορά…

Δεσμεύομαι να σταθώ δίπλα τους , γιατί η περιφέρειά μας είναι μια περιφέρεια που χωρίς τον αγρότη και τον παραγωγό θα ρημάξει σύντομα…

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia