Γιατί το ΜέΡΑ 25 καταψήφισε το επίδομα καταστολής  

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επέλεξε να προχωρήσει σε έναν ρατσιστικό επιδοματικό λαϊκισμό, που αποδέχτηκαν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, εκτός από το ΜέΡΑ25 που ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε τα 600 ευρώ σε ένστολους, αστυνομικούς και λιμενικούς, δηλαδή αυτό το κλείσιμο ματιού της «Μητσοτάκης ΑΕ» στους αστυνομικούς που σκότωσαν Σαμπάνη και Φραγκούλη καθώς και στους λιμενικούς τους οποίους βάζουν να «επαναπροωθούν» ανήμπορους ανθρώπους στα δολοφονικά κύματα του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση μέσα στην εμμονή της να δώσει διαπιστευτήρια στην αιμοσταγή Ακροδεξιά, άφησε έξω από αυτό το επίδομα τους πυροσβέστες και τους υγειονομικούς, που είναι οι μόνοι από όλες αυτές τις εργασιακές ομάδες που το δικαιούνται.

Μόνο το ξεκάθαρο ΟΧΙ του ΜέΡΑ25, την ώρα που τα άλλα κόμματα υπερψήφιζαν, υποχρέωσε τώρα τον κ. Μητσοτάκη να υπόσχεται ότι θα επεκτείνει το επίδομα στους πυροσβέστες και τους υγειονομικούς.

Αν ήθελε πραγματικά η Κυβέρνηση να βοηθήσει όσους πραγματικά έχουν ανάγκη την μισθολογική τους ενίσχυση, θα έπρεπε να προχωρήσει σε αυτό που την καλούμε εδώ και πολύ καιρό να κάνει, με την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) του κατώτατου μισθού, των βασικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει αυτό, επέλεξε συνειδητά να ανακοινώσει, ανήμερα της επίθεσης στον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη και παραμονές της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, «επίδομα αποτλεσματικότητας» 600 ευρώ για την ΕΛ.ΑΣ.

Την ώρα, δηλαδή, που η ίδια αυτή Κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. θεωρεί τα 250 ευρώ υπεραρκετά για τους πολύ χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανθρώπους που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ως επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα, την ίδια ώρα δίνει 600 ευρώ επιβράβευση σε όσους δέρνουν καθημερινά και, πλέον, δολοφονούν.

Τόσο πολύ τους κόφτει συνεπώς το λαϊκό εισόδημα. Το μόνο που ήθελαν να επιβραβεύσουν, δυστυχώς και με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (με τις γνωστές του κιόλας κωλοτούμπες), αλλά και του ΚΚΕ, ήταν η άγρια, καθημερινή πια, καταστολή σε βάρος διαδηλωτών, εργαζομένων, νεολαίας, Ρομά, γυναικών, ΛΟΑΤΚΙ+, μεταναστών και άλλων.

Το ΜέΡΑ25 δεν θα συναινούσε ποτέ σε κάτι τέτοιο, όπως και δεν συναίνεσε.

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia