Site icon trikalafocus.gr

Για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Ο φασισμός δεν μπαίνει σε νόμους και κανόνες, μόνος φραγμός στη δράση του ο λαός και οι αγώνες!

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός, στο Κερατσίνι, από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές εργάτες στο Πέραμα, επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες.

9 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 2 χρόνια μετά τη δικαστική απόφαση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, επιβεβαιώθηκε με χίλιους τρόπους ότι ο φασισμός – ναζισμός δεν ανακόπτεται με δικαστικές αποφάσεις και νόμους.

Θυμίζουμε πως η δικαιοσύνη:

Κανένας εφησυχασμός! Καμία επανάπαυση!

Είναι ήδη φανερό ότι το σύστημα που τους γεννά συνεχίζει να τους χρησιμοποιεί πολύπλευρα, ως δύναμη κρούσης ενάντια στον λαό και τη νεολαία, ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος:

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Ο αγώνας για να ηττηθεί οριστικά και αμετάκλητα ο ναζισμός και οι παραφυάδες του δεν τελειώνει όσο υπάρχει το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, ώστε να απομονώνονται κάθε είδους αντιδραστικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν την πείρα και τη δύναμη να χαλάσουν τα σχέδια των καταπιεστών τους, αρκεί να σημαδέψουν τον πραγματικό αντίπαλο: Τη δικτατορία του κεφαλαίου, το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Να οργανώσουν την πάλη τους για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό».

Exit mobile version