Για τον Προϋπολογισμό του 2022 ο Θανάσης Λιούτας στη Βουλή

Κατά τη διαδικασία της συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2022 στη Βουλή των Ελλήνων, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, υπογραμμίζοντας τους σημαντικότερους άξονες και τις κρίσιμες διαστάσεις της πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ για το 2022.

Από το βήμα της Βουλής ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι ο Προϋπολογισμός για το 2022 είναι ένας Προϋπολογισμός ρεαλιστικός, κοινωνικός και αναπτυξιακός.

«Είναι ένας Προϋπολογισμός, ο οποίος αναδεικνύει την αποτελεσματική πολιτική της Κυβέρνησής μας. Ο ρυθμός ανάπτυξης για το έτος 2021 αναθεωρείται σημαντικά προς τα πάνω και φτάνει σήμερα στο 6,9%. Για το έτος 2022 προβλέπεται ανάπτυξη ύψους 4,5%».

«Τα δεδομένα αυτά», συνέχισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, «δείχνουν ότι μέσω της πολιτικής μας, η πατρίδα μας κατάφερε να ανταπεξέλθει της πρωτόγνωρης οικονομικής κατάστασης που έφερε η πανδημία και στη χώρα μας».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Θανάσης Λιούτας εστίασε στη μεγάλη πολιτική των φοροελαφρύνσεων της Κυβέρνησης.

«Και στον Προϋπολογισμό του 2022, όπως και στους προηγούμενους Προϋπολογισμούς της Κυβέρνησής μας, δεν προβλέπεται κανένας νέος φόρος, αλλά ούτε και η αύξηση κανενός υφιστάμενου».

«Στόχος της Κυβέρνησής μας είναι να απαλλαγεί η ελληνική οικονομία και κοινωνία από τα δυσβάσταχτα και εγκλωβιστικά βάρη που επέβαλε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχοι της Κυβέρνησής μας είναι να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να στηριχθεί η ελληνική κοινωνία, να ενισχυθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και συνολικά ολόκληρος ο κόσμος της εργασίας».

Ο Τρικαλινός Βουλευτής στη συνέχεια εστίασε στη μεγάλη σημασία των επενδύσεων και ειδικότερα στις μεγάλες, στρατηγικές και διεθνούς εμβέλειας επενδύσεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας και οι οποίες στηρίζουν την τοπική και εθνική μας ανάπτυξη, αυξάνουν την απασχόληση και οδηγούν στην επιστροφή των νέων μας που είχαν φύγει από τη χώρα για να εργαστούν σε χώρες του εξωτερικού.

Ο Θανάσης Λιούτας αναφορικά με τη στήριξη της τοπικής και της εθνικής ανάπτυξης έκανε ειδική μνεία και σε έναν επιπλέον πολύ βασικό στόχο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη στήριξη και την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος. Ο κ. Λιούτας υπογράμμισε το ευρύ πλέγμα ενισχύσεων, το οποίο δόθηκε και δίνεται στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους και τόνισε ότι ο Έλληνας αγρότης και κτηνοτρόφος έχουν ανάγκη τη στήριξη της Πολιτείας για να πάνε μπροστά και για να οδηγήσουν και ολόκληρη την οικονομία στο μέλλον που της αξίζει.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε πολλά και κρίσιμα μέτωπα ταυτόχρονα.

«Μαζί με την πανδημία, η Κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει την προκλητική Τουρκία, τις εκτεταμένες συνέπειες της κλιματικής κρίσης, αλλά και τις σοβαρότατες συνέπειες που άφησαν οι σεισμοί στο πέρασμά τους. Ο μεγάλος σεισμός της 3ης Μαρτίου πέρυσι έπληξε και τον δικό μας τόπο, τον Νομό Τρικάλων. Απέναντι σε όλα τα μέτωπα η Κυβέρνηση και πρωτίστως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξαν το πρόσωπο της ιστορικής ευθύνης, της υπεύθυνης πολιτικής, της αμεσότητας, της δράσης και της αποτελεσματικότητας», ειδικότερα τόνισε στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Λιούτας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia