«Για το ομόηθες, το ομόθρησκον, το ομόαιμο και το ομόγλωσσον» 

Ο Ξέρξης, βασιλιάς των Περσών, θεώρησε ότι η επέλαση του στην Ελλάδα θα ήταν απλά ένας περίπατος. Ο Δημάρατος όμως του απάντησε ότι θα πρέπει να προσέξει γιατί « οι Έλληνες μπορεί να είναι χωρισμένοι σε πόλεις, αλλά όταν έρθει ο ξένος θα είναι δεμένοι σαν μια γροθιά» Και τον ρωτάει ο Ξέρξης γιατί; Η απάντηση του Δημάρατου ήταν η εξής: «Για το ομόηθες, το ομόθρησκον, το ομόαιμο και το ομόγλωσσον»

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ανάλογο γεγονός όπου το μεγαλείο του Έλληνα μπροστά στον κίνδυνο δυναμώνει, εξελίσσεται, θεριεύει. Από στόμα σε στόμα ακούγεται το μήνυμα « Ο Έβρος είναι όρθιος, αλλά και η Θράκη είναι όρθια»  Μετά από τόσα χρόνια υπομονής, καρτερικότητας και βοήθειας προς τον συνάνθρωπο, που έχασε το σπίτι του, το βιός του την χώρα του, ο ελληνικός λαός αποφασίζει να αντιδράσει. Να πάρει την μοίρα του στα χέρια του. Δεν αναφερόμαστε πλέον σε μεταναστευτικό-προσφυγικό αλλά σε μια προσπάθεια επιβουλής των εδαφών μας. 

Με σεβασμό αλλά και θαυμασμό υποκλινόμαστε σε αυτούς που ακούραστα, αγόγγυστα, αλλά και με σθένος φυλάνε τα σύνορά  μας. Σε όλους τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, που έχουν αφήσει τις οικογένειες τους, τους ίδιους τους πολίτες της παραμεθορίου που παλεύουν  να κρατήσουν τα σύνορα μας να ξέρουν ότι είμαστε μαζί τους με την καρδιά μας, τις προσευχές μας. Όλοι μαζί με ομόνοια, με ομοψυχία ως Έλληνες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος για μια Ελλάδα άξια για τα παιδιά μας και τους νέους μας.

Μανταλιά Παναγιώτα

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia