Γιόρτασαν τον Άγιο Αθανάσιο με παραδοσιακό γλέντι στη Ράξα

Με λαμπρότητα η Τοπική Κοινότητα Ράξας σε συνεργασία με τον δραστήριο Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού και την εκκλησία γιόρτασαν το απόγευμα της Κυριακής 1η Μαΐου τον πολιούχο Άγιο Αθανάσιο, μετά από δυο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Το απόγευμα στον ομώνυμο ιερό ναό τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του π. Κωνσταντίνου Λάμπρου, με συλλειτουργούς τον πατέρα Παναγιώτη Ζδρίβα και τον πατέρα Νικόλαο Λιάκο.

Αμέσως μετά ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου με πλήθος πιστών να συνοδευουν ευλαβικά την πομπή στους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ράξας Γιάννης Παπαχρήστος και η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ράξας Βασιλική Γεωργολοπούλου, απευθυνόμενοι στους δεκάδες συγχωριανούς τους που παραβρέθηκαν στην εορταστική εκδήλωση, αναφέρθηκαν στην μεγάλη σημασία της εκδηλωσης προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Αθανασίου και ευχαρίστησαν θερμά οσους κόπιασαν για την επιτυχία της καθώς και τους χορηγούς για την καθοριστική συμβολή τους.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ράξας Γιάννης Παπαχρήστος, πλαισιωμένος από τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Κώστα Γεωργίου και Κώστα Μανώλη.

Στη συνεχεια προσφέρθηκε στους παρευρισκομένους προβατίνα με μανέστρα υπό τους ηχους παραδοσιακής μουσικής από τα μεγάφωνα που είχα στηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πρώην αντιδήμαρχος Τρικκαίων Αχιλλέας Λασπάς.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia